Genel

Rüyada Gelinini Görmek Ne Anlama Gelir, Neye İşarettir? Anlamı, Alimlerin Yorumu

Rüyada gelininin olması başarı ve itibar manasına gelir. Rüya âlimlerinin tabirine rüyada gelinini görmek kişinin hem iş hem de özel hayatında başarılı ve mutlu olacağına işaret eder. Bu kişi sağlıklı ve huzurlu bir hayata sahip olacaktır.

İmamı Nablusi (r.a) der ki; ‘‘Rüyada gelin, süslü olursa dünya kadar ucuzluk ve bolluğa işaret eder.’’ Ayrıca İmamı Nablusi, rüyada gelin görmeyi hayırlı ve olumlu haberlerin müjdecisi olarak yorumlar.

Câferi Sâdık (r.a) tabirine göre; ‘‘Rüyasında evlenen veya gelin olan kişi için hayırlar vardır. Büyüklük, zenginleşme ve aile mutluluğu olarak tabir olunur.’’

Rüyada Eski Gelinini Görmek

Rüyada boşanmış gelinini görmek kişinin hak ettiği ve arzuladığı yere geleceği manasına gelir. Ancak bunun için çabalamalı ve sabırlı olmalıdır.

Bu rüyanın olumsuz tabiri de bulunur. Kişinin kötü düşünceli olacağına işaret eder. Ayrıca var olan korkuları ile yüzleşmek zorunda kalacağını gösterir.

Rüyada Gelini ile Kavga Ettiğini Görmek

Rüyada gelini ile dövüştüğünü görmek rüya âlimlerine göre farklı anlamlara gelir. Olumlu ve olumsuz olarak yorulur. Olumlu anlamları şu şekildedir:

  • Bu kişi, güzel ve mutlu bir hayata sahip olacaktır.
  • Sıkıntılı ve zorlu geçen günler bitecektir.
  • Huzuru artacaktır.

Olumsuz anlamları ise şu şekildedir:

  • Bu kişi, sıkıntılarından kurtulup güzel bir hayata sahip olmak istiyorsa yoğun bir çaba sarf etmek zorundadır.
  • Arkadaşları ile tartışmalar yaşayacaktır.
  • Bazı kritik durumlarda kararsız kalacaktır.

Rüyada Gelinini Dövdüğünü Görmek

Rüyada gelinine şiddet uygulamak gerçek hayatta bu kişinin gelinine yapacağı destek manasına gelir. Rüya sahibi, gelinine maddi ve manevi her konuda yardımcı olacaktır. Sıkıntılı bir halde olan gelininize veya oğlunuza yapacağınız yardımlar sayesinde, o kişilerin hanesine huzur ve mutluluk geleceğine işaret eder.

Rüyada Gelini ile Sohbet Ettiğini Görmek

Rüyada gelini ile konuştuğunu görmek bu kişinin içine attığı ve söylemeye çekindiği bazı şeylerin olduğu manasına gelir. Rüyada gelinini görmek ve onunla sohbet etmek, kişinin içinde tuttuğu bu şeylerin ifade edilmesi gerektiğine işaret eder. Kişinin başka kişiler ile yaşadığı birtakım sorunlar ve anlaşmazlıklar çözülecektir. Mantıklı çözümler bulunacaktır. Daha akıllı hareket edileceğini gösterir.

Rüyada Gelini ile Darıldığını Görmek

Rüyada gelini ile küstüğünü görmek bu kişinin gerçek hayatta gelini ile iyi anlaşacağı manasına gelir. Samimi bir ilişkileri olacağına işaret eder. Başkalarıyla olan sorunlar çözülecektir. Bu kişi, ailesi ve yakın akrabaları ile sağlıklı, huzurlu, mutlu ve rahat günler geçirecektir.

Rüyada Gelininin Gebe Olduğunu İşitmek

Rüyada gelinin hamile olduğunu duymak yaşanan sorunların biteceği manasına gelir. Bu kişinin daha iyimser olacağına işaret eder. Kederden uzaklaşılacağını gösterir. Tüm sıkıntılarını da zamanla çözecektir.

İmamı Nablusi (r.a) yorumuna göre; ‘‘Rüyada hamile bir hanım görmek, tüm rüyalar içerisinde en hayırlılarından biridir.’’

İmamı Gazali tabirine göre; ‘‘Rüyada hamile kadın görmek ve onunla konuşmak, bir kadın tarafından kişinin kendisine gelecek çok sevindirici bir habere işaret eder.

Rüyada Gelinini Gelinlik Giymiş Halde Görmek

Rüyada gelinini gelinlikle görmek rüya âlimlerinin tabirine göre hayra yorulur. Bolluk, bereket, mutluluk ve huzur manasına gelir. Kişinin iş hayatında yapacağı doğru hamleler sayesinde başarısı ve kazancı artacaktır. Ayrıca gelinlik giymiş bir halde rüyada gelinini görmek ömür boyu bolluk ve berekete işaret eder ve bu kazancın da sadakasının ve zekatının verilmesi gerektiği yönünde uyarı niteliği taşır.

Ayrıca rüyada kağıt para görmek ne anlama gelir ? Bilgilerine bakabilirsiniz.