Rüyada Heykel Görmek Ne Anlama Gelir, Neye İşarettir? Anlamı, Alimlerin Yorumu

Rüya sahibinin rüyasında heykel görüyor olması rüya âlimleri tarafından kişinin çevresinde güzel, hayırlı kişilerin bulunduğuna yorumlanır. Rüyayı gören kişi evli ise uzun bir evlilik hayatına işaret eder. Rüya sahibi, iş hayatında gelişme katedecek, kazancı artacak ve pozisyonunda terfi alacaktır. Yani rüyada heykel görmek demek genellikle iyiye yorulur. Rüyayı gören kişinin istekleri zamanla olacaktır. Ailesine karşı sorumluluk bilinci artacaktır.

İmamı Nablusi (r.a) rüya tabirine göre; ‘‘rüyada heykel görmek, korkudan emin olmaya ve düşmana karşı galip gelmeye delâlet eder. Rüyada görülen heykel, kişinin kendi çocuklarına, eşine, menfaate, din ve dünyevi muamelâttan kaçınmaya delâlet eder. Hıristiyanların kiliselerinde ibadet için ittihaz ettikleri heykelleri görmek, o kiliselerde ibadet edene ve orada okunan dua ve vasiyetlere veya İncil’e delâlet eder. Bazen da bu heykelleri görmek namaz, ibadet ve tâata delâlet eder.’’

Câferi Sâdık (r.a) şöyle der; ‘‘rüyada heykel görmek üç şekilde yorumlanır.

İbn-i Sirin (r.a) tabirine göre; ‘‘ rüyada heykel görmek, kadına işarettir.

Rüyada İnsan Heykeli Görüyor Olmak

Rüyada beşer heykeli görmek rüya sahibinin sevmediği işlerle artık meşgul olmayacağına işaret eder. Rüya sahibi artık hoşlanacağı alanlarla ilgilenecektir. Gelecek yaşamında mutlu olabilmek için çabalayacaktır.

Rüyada Heykel Satın Alıyor Olmak

Rüya sahibinin rüyasında heykel satın alması kırgınlık yaşanacağına ve kötü günlerin geleceğine işaret eder. Kişinin göstereceği çabalar boşa gidecektir. Maddi ve manevi zorluklar yakındır. Arkadaş ortamında küskünlükler artacaktır. Anne ve baba ile tartışmalar yaşanacaktır. Olumlu yönleri ise işine göstereceği çabadan ötürü iyi yerlere gelecektir ve güzel, mutlu bir ilişkiye adım atacaktır, şeklinde yorumlanır. Diğer yorumlar şu şekildedir:

İbn-i Sirin (r.a) tabirine göre ise heykel satın almak, evliliğe işarettir.

Rüyada Heykelin Canlı Hale Geldiğini Görmek

Rüyada heykelin canlandığını görmek rüya sahibinin hasta olmadığı takdirde hayatında iyi yerlere geleceğine işaret eder. Bu kişinin kısmeti bir hayli artacaktır. Olumsuz yorumu ise kişinin işindeki makamını kaybedecek olmasıdır. Yani rüyada heykel görmek ve bu heykelin sonradan canlanıyor olması hem iyi hem de kötü olarak yorumlanıyor.

Rüyada Gölgesi Yere Düşen Heykel Görmek

Rüyada heykelin gölgesinin yere düştüğünü görüyor olmak rüya âlimleri tarafından kötüye işaret olarak yorumlanır. Kişiyi karanlık bir dönem bekliyordur.

İbn-i Sirin (r.a) der ki; ‘‘bir kimsenin rüyasında gölgesi yere düşen heykeller görmesi, o kişinin gölgelerin koyuluğu miktarınca üzüntü ve sıkıntıya düşeceğine işaret eder.

Rüyada Heykel Yapıyor Olduğunu Görmek

Rüyada heykel yaptığını görmek rüya sahibini bekleyen iyi bir geleceğin müjdecisidir. Bu rüya huzur ve mutluluk anlamı taşır. Gelecek hayatında istediği yere ulaşacaktır, mutlu ve huzurlu olacaktır.

Rüyada Heykel Kırıyor Olduğunu Görmek

Rüyada heykelin kırıldığını görmek rüya sahibinin gurur ve kapris yapma huyundan arınacağına işaret eder. Bu rüya, rüya sahibinin çevresindeki kişiler manasındadır. Bu kişiler, rüya sahibine sempatik gelmeyen kişiler demektir. Ayrıca bu rüyanın bir diğer manası, rüyayı gören kişinin oldukça sakin bir hayatı olacağıdır.

İbn-i Sirin (r.a) der ki; ‘‘bir kimsenin rüyasında heykellerinin kaybolduğunu ya da elinden düşüp kırıldığını görmesi, o kişinin eşini boşayacağına veya onun öleceğine işaret eder.’’

Rüyada Kadından Heykel Görmek

Rüyada kadın heykeli görüyor olmak rüya sahibinin uzun bir ilişkiye adım atacağının habercisidir. Uzun, mutlu ve huzurlu bir ilişki yaşayacaktır. İş hayatında kazancı bir hayli artacaktır ve ortaklı işlere girişecektir. Yani rüyada heykel görmek ve görülen heykelin bir kadın heykeli olması olumlu olarak yorumlanır.

Ayrıca rüyada fare pisliği görmek ne anlama gelir? Bilgilerine bakabilirsiniz.

Exit mobile version