Genel

Rüyada İncir Yediğini Görmek Ne Anlama Gelir, Neye İşarettir? Anlamı, Alimlerin Yorumu

Düşte incir yiyor olmak hayır, mutluluk, başarı ve bereket manasına gelir. Rüyada incir yediğini görmek kişinin iş hayatında oldukça başarılı olacağına işaret eder. Bu kişi, ailesi ve diğer yakınları ile ilişkilerini iyi tutar. Muhabbetleri daim olur.

İmamı Nablusi (r.a) tabirine göre; ‘‘Rüyada incir görmek, mala delâlet eder. İnciri yediğini gören kimsenin nesli çok olur.’’

İbn-i Sirin (r.a) tabirine göre; ‘‘Rüyada inciri mevsiminde yemek iyiye, mevsimi dışında yemek kötüye işarettir.’’

Câferi Sâdık (r.a) diyor ki; ‘‘Rüyada incir yemek veya beyaz incir görmek, kişinin sevap hanesine bolca sevabın yazılmasını sağlar. Rüya sahibi, sevap kazandıracak işlerle meşgul olacaktır.’’

Rüyada İncir Ağacı Olması

Rüyada incir ağacı görmek servet manasına gelir. Kişinin bu servete ulaşabilmesi için yoğun bir çaba sarf etmesi gerektiğine ve gösterdiği takdirde kavuşulacağına işaret eder. Bu kişinin önüne çıkan tüm engellere karşı sabırlı olması ve mücadele etmesi gerekir.

İmamı Nablusi (r.a) der ki; ‘‘Rüyada görülen incir ağacı, İslam düşmanlarının iltica ettiği zengin, çok çıkarı olan bir kişiye işaret eder. Çünkü yılanlar, incir kökünde dururlar.’’

Rüyada İncir Topluyor Olmak

Rüyada incir toplamak karşılık bulma manasına gelir. Kişinin önceden yapmış olduğu hayırlı bir işin, yardımın veya desteğin bu sefer de kendisine geleceğine işaret eder. Ayrıca bu kişinin çok çabaladığı takdirde başarılı olacağını ve mal sahibi olacağını gösterir.

Rüyada İncirin Siyah Olması

Rüyada siyah incir görmek pişmanlık ve vicdan azabı manasına gelir. Rüya sahibi, geçmişte yaşadığı bir durumdan veya yaptığı bir hatadan dolayı oldukça pişmanlık duyacağına işaret eder. Bu kişinin peşini vicdan azabı bırakmaz.

İmamı Nablusi (r.a) yorumuna göre; ‘‘Rüyada görülen incir siyah ise rüya sahibi kişinin yalan yere yemin ettiğine işaret eder.’’ Ayrıca ek olarak, mevsiminde siyah incir görmek hayırdır, demiştir.

Rüyada Siyah İnciri Yediğini Görmek

Rüyada siyah incir yemek para manasına gelir. Bu kişinin maddi açıdan zenginliğe kavuşacağına işaret eder. Bu kişinin borcu varsa kapanır. Yani rüyada incir yediğini görmek ve bu incirin siyah olması, maddi olarak büyük bir rahatlığın habercisidir.

Rüyada Sarı İnciri Yediğini Görmek

Rüyada sarı incir yemek kötüye yorulur. Kişinin başına gelecek olan hayırsız durumlara işaret eder. Bu kişinin sıhhati kaybolur, huzuru kaçar. Ayrıca bu kişinin gerçekte yediği şeylere de dikkat etmesi gerekir. Çünkü yaşayacağı sağlık problemleri, yediği bir şeyden ötürü meydana gelebilir.

Rüyada İncirin Yeşil Olması

Rüyada yeşil renkli incir görmek maddi zorluk ve borç manasına gelir. Rüya sahibinin maddi açıdan çok sıkıntılı bir sürece gireceğine işaret eder. Bu kişi yüklü miktarda borcun altına girer. Bu yüzden rüya sahibinin harcamalarına oldukça dikkat etmesi gerekir.

Rüyada Birinin İncir Vermesi

Rüyada birinden incir almak para ve maddi rahatlık manasına gelir. Rüya sahibinin kazancının ve parasının artacağına işaret eder. İşlerinde başarılı olacağının ve maddi açıdan oldukça rahat bir hayat süreceğinin müjdecisidir.

İmamı Nablusi (r.a) diyor ki; ‘‘Rüyada incir alan kimse için ucuzluğa ve çok mala delâlet eder.’’

Rüyada Tadı Tatlı Olan Bir İncir Yemek

Rüyada tatlı incir yediğini görmek zenginlik manasına gelir. Bu zenginlik hem maddi açıdan hem de manevi açıdan olur. Kişinin iş ve özel hayatında oldukça önemli işlere girişeceğine ve başarılı biri olacağına işaret eder. Çekmekte olduğu sıkıntılarının biteceğini gösterir. Ayrıca rüyada incir yediğini görmek ve bu incirin tadının tatlı olması, kişinin sevgilisi veya eşi ile mutlu bir ilişki içinde olacağına, hane içi bağların ve muhabbetin artacağına, akrabalar ile yakınlık kurulacağına işarettir.

Ayrıca rüyada kelepçe görmek ne anlama gelir ? Bilgilerine bakabilirsiniz.