Rüyada Kıyametin Yaklaştığını Görmek Ne Anlama Gelir, Neye İşarettir? Anlamı, Alimlerin Yorumu

Rüyada mahşer gününün yaklaştığını görmek rüya sahibinin, eline geçecek fırsatları iyi değerlendiremeyeceği manasına gelir. Rüyada kıyametin yaklaştığını görmek eğer ki rüya sahibi kadın ise çok anaç olacağı manasına gelir. Anaç kadın, şefkatli ve anne gibi davranan kişilere denir. Yani bu kadın, anne olsun ya da olmasın, herkese karşı bu kimliğe bürünür ve öyle davranır. Bu rüya sahibi kadın, yapacağı bir hatadan ötürü çok büyük zarar edecektir. Ancak eğitim hayatı çok iyi olacaktır, ilerleme kaydedecektir. Mutlu olacaktır. İş hayatında iyi pozisyonlara gelecektir. Kimseyle bir sorun yaşamayacaktır ve hayatında daha önce hiç tatmamış olduğu duyguları tadacaktır.

Bu rüyanın diğer tabirleri ise şu şekildedir:

Rüyada Kıyametin Kopuyor Olduğunu Görmek

Düşte kıyametin koptuğunu görmek pişmanlık manasına gelir. Rüya sahibi, geçmişte birtakım olayların içinde bulunmuş ya da bir şeyler yapmıştır ve bu yüzden de pişmanlık duyacaktır. Kendisini suçlu hissedecek olan bu kişi, hatalarından dolayı pişmanlık duyacak ve bu durumu telafi etmesi gerektiğini düşünecektir. Bu rüyanın diğer tabirleri şu şekildedir:

Rüyada Kıyamet Gününü Görüyor Olmak

Rüyada mahşer gününü görmek rüya sahibinin gittiği yolun hayırlı bir yol olmadığı manasına gelir. Bu kişinin yanlış yolda yürüdüğüne ve bu yoldan geri dönmezse başına fenalıkların geleceğine işaret eder. Bu rüyayı gören kişi, içten içe kötülük düşünüyordur ve bu rüya da kendisine bir uyarıdır.

İmamı Nablusi (r.a) demiştir ki; ‘‘Rüyada kıyamet gününü görmek, gören kişiyi çirkin şeylerden korkutmaya ve onu günahtan sakındırmaya delâlet eder. Kıyamet, adalet, insaf ve mazlumun zalimden intikam almasına delâlet eder. Rüyada yalnızca kendisi üzerine kıyamet koptuğunu gören kimse, ölür.’’

Câferi Sâdık (r.a) tabirine göre ise rüyada kıyameti görmek kurtuluş, ferah ile sevinç, bela ve zaruretten kurtulmadır.

Rüyada Kıyamet Alameti Görmek

Rüyada mahşer günü alameti görüyor olmak rüya sahibine yapılan bir uyarıdır. Rüyada kıyametin yaklaştığını görmek ve bu günün alametlerinden birini görmek, rüyayı gören kişinin hayır işleri yapması gerektiğine işaret eder. Rüya sahibi zaten hayır işleri yapan bir kimse ise bu hayır işlerine devam etmesi ya da artırması gerektiği konusunda uyarı niteliği taşıyan bir rüyadır. Bu rüyanın diğer tabirleri ise şu şekildedir:

Rüyada Kıyamet Koparken Namaz Kıldığını Görmek

Rüyada mahşer günü esnasında namaz kılmak rüya sahibinin Allah rızasını alabilmek adına nefsi ile edeceği mücadeleye işaret eder. Bu kişi, ömrü boyunca maddi ve manevi açıdan rahat bir şekilde yaşayacaktır.

Rüyada Kıyamet Koparken Kelime-i Şehadet Getirdiğini Görmek

Rüyada mahşer gününde kelime-i şehadet getirmek rüya sahibinin başına gelecek kötü olaylara işaret eder; ancak bu kişi, yaşayacağı tüm kötü durumlar karşısında Allah’a sığınarak kurtuluşa erecektir. Bu kişi manevi açıdan iyi durumda olacaktır.

Rüyada Kıyamet Koparken Dua Ettiğini Görmek

Rüyada mahşer gününde dua etmek rüya sahibinin gerçek hayatta yapmış olduğu hatalardan ders aldığı manasına gelir. Rüya sahibi, yapmış olduğu tüm hataları telafi etmek için uğraşır, oldukça pişmandır ve özür dilemekten çekinmez. Bu kişilerin duaları ve dilekleri kabul olur. Ayrıca bu kişi çok yakın zamanda hayallerine de kavuşacaktır.

Rüyada Kıyametin Yaklaştığını Hissediyor Olmak

Rüyada mahşer gününün yaklaştığını hissetmek rüya sahibinin güzel şeyler duyacağına işaret eder. Rüyada kıyametin yaklaştığını görmek ve bu durumu hissediyor olmak, rüya sahibinin övüleceğine, takdir edileceğine işaret eder. Bu kişi sıkıntılarından kurtulacaktır. İş hayatında önü açık olacaktır. Bu rüyanın olumsuz tabirleri de bulunur. Bu rüyayı gören kişinin var olan bir birlikteliği bitecektir. Geliri ve kârı az olduğundan dolayı borçlu duruma düşecektir. Çektiği sıkıntılardan kurtulamayacaktır. Bu kişi, zamanla iyi birisi olmadığını da anlayacaktır.

Ayrıca rüyada farenin kaçtığını görmek ne anlama gelir? Bilgilerine bakabilirsiniz.

Exit mobile version