Genel

Rüyada Küçük Çocuklar Görmek Ne Anlama Gelir, Neye İşarettir? Anlamı, Alimlerin Yorumu

Rüyada bir sürü çocuk görmek rüya âlimlerine göre bolluk, bereket, huzur ve saadet manasına gelir. Rüyada küçük çocuk görmek iyiye işaret eder. Rüya sahipleri evli ise çocuk olacağının habercisidir. Bu rüyanın diğer tabirleri şu şekildedir:

  • Rüya sahibinin hanesine bolluk ve bereket gelecektir.
  • Sıkıntılı durumlar çözülecektir.
  • İş hayatında başarı sağlanacaktır.
  • İş hayatında iyi pozisyonlara gelinecektir.
  • Müjdeli haberler gelecektir ve bu haberler sayesinde aile içindeki karamsar hava dağılacaktır.

İmamı Nablusi (r.a) demiştir ki; ‘‘Kucakta taşınacak kadar küçük çocuğu rüyada görmek, üzüntü ve kedere delâlet eder. Buluğ çağına yakın bir çocuğu görmekse müjdedir, izzet ve kuvvete delâlet eder… Tüysüz bir çocuk olduğunu gören kimse, anası tarafından mirasa kavuşur.’’

Câferi Sâdık (r.a) demiştir ki; ‘‘…Eğer rüyada görülen çocuk çirkinse kesinlikle ve şüphesiz düşman demektir.’’

İbn-i Sirin (r.a) tabirine göre; ‘‘…Uyku aleminde güzel yüzlü, orta boylu ve itaatkar çocuk görmek sevince ve arzuların gerçekleşmesine delâlet eder. Bir rivayete göre insanı mutlu edecek bir şeyin müjdecisidir.’’

Rüyada Çocuğu Ağlattığını Görmek

Rüyada çocuğa bir şey yapıp ağlatmak rüya sahibinin günaha girecek şeyler yapacağı manasına gelir. Rüya sahibi, normal bir zamanda yapmayacağı bir şeyi bir anlık boşluğa düşerek yapacaktır. Kötü bir dönemden geçiyordur, yoğun stres altındadır ve bunalımdadır. Bu yüzden çok zayıf düşer ve sağlıklı kararlar alamaz. Ardından da yanlış adımlar atar. Bu rüya, bu durumlara işaret eder. Rüya sahibinin takınacağı tutum, çevresindeki kişiler tarafından hoş karşılanmayacaktır. Herkes rüya sahibine karşı sinirli olacaktır.

İbn-i Sirin (r.a) demiştir ki; ‘‘Bir rüyadaki erkek çocuğun şiddetli bir şekilde ağlaması ve görenin onu sakinleştirememesi halinde bu, görenin hayatında sekteye uğrayacak eylemlerin ve kalbini incitecek endişelerin bir göstergesidir.

Rüyada Üzerine Çocuğun İşediğini Görmek

Rüyada üzerine çocuğun idrarını yaptığını görmek kişinin toplum içinde çok zor bir duruma düşeceğine işaret eder. Ayrıca yoğunluğa ve dolayısıyla kişinin nefes almaya dahi vaktinin olmamasına işaret eder. Yani rüyada küçük çocuk görmek ve çocuğun rüya sahibinin üzerine işemesi, gerçek hayatta rüya sahibinin çok yoğun olacağına, toplum içinde güç bir duruma düşeceğine işaret eder.

Rüyada Çocuğun Başını Yıkadığını Görmek

Rüyada çocuğun kafasını yıkamak gerçek hayatta yardıma muhtaç bir kişinin derdine derman olunacağına işaret eder. O kişiye, rüya sahibi tarafından manevi açıdan büyük bir destek verilecektir. Rüya sahibi, oldukça iyi niyetli, güzel ve övülesi bir kişidir.

Rüyada Çocuğa Araba Çarptığını Görmek

Rüyada çocuğun otomobilin altında kalması gerçek hayatta ibret verici bir olayın yaşanacağı manasına gelir. Bu olay herkesi oldukça etkileyecektir ve ders alınacaktır. Herkesin bilinçli ve tedbirli olacağına işaret eder.

Rüyada Çocuğun Tuvalete Düştüğünü Görmek

Rüyada çocuğun hacet yerine düşmesi gerçek hayatta rüya sahibinin yardıma muhtaç birinin yardımına koçacağına işaret eder. Bu kişi, yakınlarında gerçekleşen kötü bir olaya karşı seyirci kalmayacak ve insani görevini yerine getirecektir. Yardıma ihtiyacı olan kişiye karşı büyük bir yardımda ve iyilikte bulunacaktır.

Rüyada Görülen Çocuğun Erkek Olması

Rüyada erkek çocuğu görmek güvenilir ve sadık dost manasına gelir. Rüya sahibinin iş hayatında ve özel hayatında alacağı kararlarda dikkatli olması gerekir. Bu rüya rızka ve berekete işaret eder. Rüya sahibinin kazancı artar. Hayırlı kısmetlerle karşılaşır. Ancak birtakım hatalarda bulunulacaktır ve bu yüzden zor ve sıkıntılı bir dönem yaşanacaktır.

İbn-i Sirin (r.a) der ki; ‘‘Rüyasında gülen bir erkek çocuğu gören, ister erkek ister kadın olsun, bu vizyonun anlamının görenin elde ettiği faydayı ve iyiliği gösterir.’’

Rüyada Görülen Çocuğun Kız Olması

Rüyada kız çocuğu görmek rüya âlimleri tarafından iyiye yorulur. Rüyayı gören kişi, bolluk ve bereket içerisinde olacaktır. Çekilen sıkıntılar, zorluklar ve sorunlar aşılacaktır. Kötü günler geride kalacaktır. Zenginliğin ve huzurun müjdecisidir. Bu kişi hem iş hayatında hem de özel hayatında mutluluğa, rahata kavuşacaktır.

İslami yorumu açısından rüyada küçük çocuk görmek ve bu çocuğun kız olması, yine olumlu şekilde tabir edilmiştir. İbn-i Sirin (r.a) tabirine göre; ‘‘Rüyada görülen kız çocuğu mutluluğa, heyecana ve sevince delâlet eder. Rüyada eğer kendinizi çocuk olarak gördüyseniz üzüntüye ve kedere işaret eder.’’

Ayrıca rüyada siyah tavşan görmek ne anlama gelir? Bilgilerine bakabilirsiniz.