Genel

Rüyada Mezar Açıp Ölüyü Görmek Ne Anlama Gelir, Neye İşarettir? Anlamı, Alimlerin Yorumu

Rüyada mezar kazarak içinde yatan ölüyü görmek rüyayı gören kişinin hayatta karşısına birtakım zorlukların çıkacağına işaret eder. Rüyada ölüyü görmek olumsuz bir durumdur; ancak nasıl ve ne şekilde görüldüğüne göre de bu durum değişebilir.

Rüyada mezar açmak ve içindeki ölüyü görmek olumsuzluğun habercisidir. Rüyayı gören kişi, gerçek hayatta yakın zamanda çok büyük sıkıntılar çekecektir.

Bu rüyayı gören kişi zengin ise fakirleşecektir. Huzurlu ise huzuru bozulacaktır. Mutlu ise mutsuz olacaktır. Onu büyük bir hüzün dönemi beklemektedir. Eğer ki rüyayı gören kişinin, rüyasında kazmış olduğu mezar başka birisine ait ise ya da bir tanıdığına veya yakınına ait ise o kişi, akıl sağlında problemler yaşamaya başlıyordur. Bu rüya buna işaret eder.

Rüyayı gören kişi, açık olan mezarda ağlayan birini görüyorsa bu da kötüye işarettir. Açık mezarda gülen birini görmek ise iyiye işarettir. Bu kişiyi olumlu ve güzel haberler bekliyordur.

Rüyasında mezar açan kişi, boş bir mezar açıyorsa eğer, gerçek hayatta oraya bir ev yapacağına işaret eden bir rüyadır.

Rüyada Mezar Görmek

Rüyada mezar görüyor olmak rüya âlimleri tarafından genel olarak kötüye işaret olarak yorumlanan bir durumdur. Bu rüyayı gören kişi için hapis, zindan ve fakirlik beklenir. İmamı Nablusi (r.a) tabirine göre; ‘‘ rüyada mezar görmek, anne ve baba duaları alınacağına ve sonunda da büyük kazanç elde edilecek bir yola girileceğine, iş konusunda hayırlı bir adım atılacağına ve kaçan fırsatların tekrar elde edileceğine bir işarettir… Rakiplerini ve düşmanlarını kendinden uzak tutacağına, kötü günlerde elini kolunu bağlayıp ağlayıp sızlayacak kadar acizlik içinde olmaya izin vermeyeceğine ve her zaman çaba gösteren kişi olacağına işaret etmektedir.’’

Rüyada mezar görmek genel olarak şu durumlara yorumlanır:

  • Görülen mezar bir Müslüman Mezarlığı ise ordu çadırlarına ve savaş hazırlıklarına yorumlanır.
  • Görülen mezarın içinde bir ölü varsa ve bu mezar bir Mecusi Mezarlığı ise haram olan bir hazineye yorumlanır. İçinde ölü yoksa da kötü bir eve veya adi bir insana yorumlanır.
  • Bir belaya ve sıkıntıya maruz kalacağınızı gösterir.
  • Büyük bir imtihandan geçeceksinizdir.

Rüyada Mezara Girmek

Rüyada ölmeden mezara girdiğini görmek rüyayı gören kişinin cinsiyetine bağlı olarak farklı yorumlanan bir durumdur. Rüyayı gören kişi kadın ise yakın bir dönemde arzuladığı kişiyi bulacaktır. O kişi ile de evlenecektir. Yani bu rüya bir yuvanın kurulacağının habercisidir.

Rüyayı gören kişi erkek ise yakın bir dönemde iş hayatında bir takım olumsuzluklar yaşayacaktır. Bu durumdan dolayı da yargılanacaktır.

Rüyada ölü görmek ve ölünün bulunduğu mezarın içine girip içindeki ölülerin kemiklerini çiğnemek bir tecrübeden ve imtihandan geçmeye işaret eder.

Rüyada Mezar Taşı Görüyor Olmak

Rüyada mezar taşı görmek rüya âlimleri tarafından kötüye yorumlanır. Genel olarak zaten rüyada mezar görmek olumsuz bir durum olarak yorumlanır.

Rüyasında mezar taşı gören bir kişiyi iş hayatında üzüntü, stres ve hayal kırıklıkları bekliyordur. O kişi, bu olumsuz duyguları yaşayacaktır. Kırık, dökük mezar taşları ise ölümn veya kötü bir hastalığın habercisidir.

Rüyada Kabre Giriyor Olmak

Rüyada kabre girdiğini görmek rüyayı gören kişinin, gerçek hayatta tutumlu ve eli sıkı bir kişi tartışma yaşayacağı anlamına gelir. Rüyanın olumsuz tarafı budur. Olumlu tarafı ise bu kişi, iyi insanlarla dostluk kuracaktır.

Rüyada Mezar Üstünde Yeşillik Bulunması

Rüyada mezar üstünde yeşillik görmek mezar sahibinin iyi bir durumda ve huzurlu olduğuna işaret eder.

Rüyada Mezarlık Görmek

Rüyada mezarlık görüyor olmak İbn-i Sirin (r.a) tabirine göre; ‘‘ dinleri ve dünyaları bozuk olan cahil kişiler ile arkadaş olacağınız manasına gelir.

Câferi Sâdık (r.a) demiştir ki; ‘‘ rüyada mezarlık görmenin üzüntü, zindan/hapis ve sıkıntı olmak üzere üç tabiri vardır.

Allame Meclisi’nin tabirine göre; ‘‘ birtakım şeylerden ibret alacağınıza ve günahlardan yana pişman olacağınız anlamına gelir.’’

Rüyada Yarısı Açık Bir Mezar Görüyor Olmak

Rüya sahibinin rüyasında yarı açık bir mezar görmesi iş hayatında sıkıntı yaşayacağına işarettir. Bu kişi, yorgun ve halsiz düşecektir.

Yani genel olarak rüyada ölü görmek ve rüyada mezar görmek kötüye yorumlanır.

Ayrıca rüyada eşinin başkasıyla evlendiğini görmek ne anlama gelir? Bilgilerine bakabilirsiniz.