Genel

Rüyada Sarsıntı Olduğunu Görmek Ne Anlama Gelir, Neye İşarettir? Anlamı, Alimlerin Yorumu

Rüyanda sarsıntı olması rüya sahibinin gerçek hayatta zor bir sürece gireceğine işarettir. Rüyada sarsıntı olduğunu görmek kişinin sıkıntı ve zorluk çekeceği anlamına gelir. Bu sebepten ötürü de bu kişi bir hayli dara düşecektir. Rüyada deprem olması, rüya sahibinin hayatında bazı değişiklikler olacağına yorumlanır. Rüya âlimlerine göre bu durum kıtlık ve hastalıkların habercisidir.

Rüya sahibinin, rüyasında sarsıntı olduğunu görmesi maddi ve manevi olarak kayıp ve dolayısıyla oluşacak çöküntünün habercisi olarak yorumlanır. Rüya sahibinin gerçek hayatta güçlü durması gerekir; aksi takdirde bu durumların etkisi altında kalır.

İbn-i Sirin (r.a) tabirine göre; ‘‘rüya sahibinin kendi hayatı için yeni bir düzen inşa edeceğine işaret etmektedir.’’

Rüyada Depremden Kaçtığını Görmek

Rüya sahibinin rüyada depremden kaçıp kurtulduğunu görmesi gerçek hayatta kurmuş olduğu hayalleri gerçekleştirmek üzere harcayacağı yoğun çabanın işaretidir. Kişi, büyük bir mücadele verecektir. Bu yüzden de çok yorulacaktır. Bu kişi, büyük işler yapacak ve kendini ispatlayacaktır.

Rüya sahibinin depremden kaçması ve kurtulması birtakım toplumsal olayların içerisinde bulunacağına dair de bir işaret olabilir.

Rüyada Şiddetli Sarsıntı Görmek

Rüyada şiddetli deprem görmek rüya sahibinin yaşadığı bölgede çok söz getirecek bir olayın yaşanacağı manasına gelir. Rüyada görülen şiddetli depremde eğer çok can kaybı yaşanmış ise gerçek hayatta yaşanacak bu olayın birçok kişiyi üzeceği anlamına gelir. Yani sevilen bir insanın ölümü olabilir.

Rüyada Sarsıntı Yaşadığını Görmek

Rüyada depremi yaşadığını görmek rüya sahibi adına gerçekleşecek bir göçün habercisi olabilir. Bu rüya, rüya sahibinin yaşadığı yerden başka bir yere göç etmesi şeklinde yorumlanır. Bu rüyanın diğer yorumları şu şekildedir:

  • Yeni iş hayatının habercisidir.
  • Yeni arkadaşların habercisidir.
  • Özel hayatta birtakım değişikliklerin habercisidir.
  • Kazancın artacağına işaret eder.
  • Rüya sahibinin yaşadığı bölgede bazı sorunlar ve zorluklar doğacaktır.

Rüyada sarsıntı olduğu halde deprem olmamış ise Cabir ül Magribi (r.a) şöyle der; ‘‘rüya sahibinin iş ve sosyal hayatında yeni değişimler yaşamaya işaret etmektedir.’’

İmamı Nablusi (r.a) rüyada sarsıntı yaşadığını görmek tabirine göre; ‘‘rüyada sarsıntı olduğunu görmek kişinin rahat edeceğine, gerçek mutluluğu ve huzuru bulacağına işarettir. Bu kişi, birçok insanla uzun süreli tartışmalar yaşayacaktır. Emin olduğu ve güvendiği kişilerin gerçek yüzünü görecektir. Bu yüzden de içine kapanacaktır. Yaptığı işler ise küçümsenecektir; ancak bu kişi hayallerine kavuşacaktır ve mutlu, rahat bir hayat sürecektir. Düşmanları ile dost olacaktır. Huzurlu, mutlu, güzel ve rahat bir hayata kavuşacaktır. Bu rüya bu durumlara işaret eder.’’

Rüyada Sarsıntıda Sallandığını Görmek

Rüyada deprem görmek ve sallanmak korku ve şiddet anlamına gelir. Rüya sahibinin hayatının birdenbire değişebileceğine yorumlanır. İmamı Gazali (r.a) yorumunda; rüya sahibinin içinde büyüttüğü korkuların onu ele geçireceğine ve sakladığı bir sırrın artık açığa çıkacağına ve bununla birlikte çok zor günler yaşayacağına işaret etmektedir, demiştir.

Bu rüya genel olarak kötüye yorumlanır ve diğer yorumları da şu şekildedir:

  • Rüya sahibi, yakın dönemde can sıkan haberler alacaktır.
  • Bir düşmanının olduğunu öğrenecek ve zarar görecektir.
  • Eline yüklü bir miktarda para geçecek ve bu parayı kaybedecek ya da boşa harcayarak ziyan edecektir.
  • Hiçbir ilerleme kaydedemeyecektir.
  • Aile içi sıkıntılar yaşayacaktır.
  • Hiçbir şey yolunda gitmeyecektir.
  • Zor durumlara düşecektir.
  • İş hayatında hatalar yapacaktır.
  • Rüya sahibi hamile ise bebeğini düşürecektir ve üst üste can sıkıcı haberler alacaktır.
  • Yakın bir dostu ile küslük oluşacaktır.
  • Akrabaları tarafından kötü duruma düşürülecektir.
  • Bu kişiyi kötü günler beklemektedir.

Rüyada Depremden Kaçan İnsanları İzlemek

Rüyada sarsıntıdan kaçan kişileri görmek gerçek hayatta rüya sahibinin birlikte yaşadığı halka zorluk çektirecek bir olayın doğacağına işaret eder.

Rüyada Sarsıntıdan Ev Yıkıldığını Görmek

Rüyada sarsıntıdan evin enkaza döndüğünü görmek rüya sahibinin başlayacağı bir işi bitemeyeceği anlamına gelir. Başlanan bir iş, yarım kalacaktır.

Rüyada Sarsıntıdan Yerin Ayrıldığını Görmek

Rüyada depremden yer ayrıldığını görmek rüya âlimleri tarafından kötüye yorumlanır. Kötülük, uğursuzluk ve kısmetsizlik manasına gelir. Halkın huzuru ve güvenliği bozulacaktır. Büyük savaşların yaşanacağının habercisidir. Rüyada sarsıntı olduğunu görmek ve bu sarsıntılardan dolayı yerin ayrılması kıtlık yaşanacağına ve halkın şiddetli korku içinde bulunacağına işaret eder.

Ayrıca rüyada maske görmek ne anlama gelir? Bilgilerine bakabilirsiniz.