Genel

Rüyada Su Hortumu Görmek Ne Anlama Gelir, Neye İşarettir? Anlamı, Alimlerin Yorumu

Rüya sahibinin rüyasında su hortumu görüyor olması o kişinin talihinin, kısmetinin açılacağı manasına gelir. Rüyada su hortumu görmek rüya sahibi adına gelişecek hayırlı ve güzel olayların habercisidir. Bu rüyanın olumsuz tabirleri de bulunur. O tabirler şu şekildedir:

  • Bu kişilerin işleri karmaşık ve zorlu olur. Kolay kolay halledilemez.
  • Aile içinde her olaya karışan ve rüya sahibinin huzurunu bozan kişilerin olduğu manasına gelir.
  • Uzun sürecek sözlere yorumlanır.
  • Rüya sahibinin beceriksiz olduğuna işaret eder. Her işi zora soktuğu manasına gelir. En kolay işleri bile karmaşık bir hale getirdiği manasına gelir.

Rüyada su hortumu görmek tabiri için İmamı Nablusi (r.a) şöyle der; ‘‘rüyada hortum görmek kişinin rızkının artışına, karlı işlere girişmesi olarak görülür. Eğer hortumdan su çıkışı varsa gireceği işte başarılı olunması, eğer hortumdan su damlamıyorsa kazancın azalacağı anlamına gelir.’’

Câferi Sâdık (r.a) demiştir ki; ‘‘rüya sahibi hayırlı kazançlar elde edecektir. Çok hayırlı bir rüyadır.’’

Rüyada Su Hortumu ile Bahçe Suladığını Görmek

Rüyasında su hortumu ile bahçe sulayan rüya sahibi uzun süreli bir işe girişecek demektir. Bu kişi, bu dönemde sabırlı olacaktır ve yoğun bir çaba harcayacaktır. Bu uzun sürecin sonucunda da emeğinin meyvesini alacak ve dolayısıyla da mutlu olacaktır. Rüyada su hortumu ile bahçe suladığını görmek için diğer rüya tabirleri şu şekildedir:

  • Mutluluk yakındır.
  • Bu kişinin kazancı bol olur ve helal olarak aldığı bu kazanç da devamlı olarak artar.
  • İyi ve düzenli gelir getiren bir yatırıma işaret eder.
  • Rüya sahibinin kendisi dışında başka kişilerin de sorumluluklarını üstlendiğine işaret eder.

İbn-i Sirin (r.a) tabirine göre; ‘‘rüya sahibinin gelirini ve giderini planlayarak hareket edeceğine ve her zaman ayağını yorganına göre uzatacağı için maddi açıdan sıkıntı yaşamayacağına işaret eder.’’

Rüyada Su Hortumu Satın Aldığını Görmek

Rüyada bahçe hortumu satın aldığını görmek rüya sahibinin iş hayatında yeniliklerin ve yeni girişimlerin olacağı manasına gelir. Bu kişi, yatırım açısından oldukça iyi bir dönem geçirecektir. Ayrıca bu kişi, ortakları olan, kazancı iyi olan işlere girişecek ve bu sayede kazancını bir hayli artırarak eline yüklü bir miktarda para geçmesini sağlayacak.

Bu rüyanın yorumu, satın alınan hortumun boyutuna göre farklı yorumlanır. Eğer ki satın alınan hortumun boyu kısa ise rüya sahibi daha kısa sürede başarıya ulaşacaktır; ancak satın alınan hortumun boyu uzun ise rüya sahibinin başarıya ulaşması da uzun sürecektir.

Rüyada Görülen Su Hortumunun Yeşil Renk Olması

Rüyada görülen bahçe hortumunun renginin yeşil olması rüya âlimleri tarafından kötüye yorumlanır. Olumsuzlar gelecektir. Rüyada su hortumu görmek ve bu hortumun renginin yeşil olması şu şekilde tabir edilir:

  • Rüya sahibinin hayatı ve kendisi için kurmuş olduğu düzen bozulacaktır.
  • Rüya sahibinin düzeni hem maddi hem de manevi açıdan bozulabilir.
  • Rüya sahibi tanınmış bir kişi ise bazı hatalar yapacaktır ve bu yüzden insanların kendisine duyduğu saygı azalacaktır ya da tüm saygınlığını yitirecektir.
  • Bu kişi üzgün ve sıkıntılı bir döneme girecektir.

Rüyada İçinden Su Akan Su Hortumunu Kesmek

Rüyada su akan bahçe hortumunun kesilmesi rüya âlimleri tarafından farklı yorumlanmıştır ama genel olarak kötüye işaret eder. Bu tabirlere göre; rüya sahibi kendi elleriyle kısmetini ve talihini kapatacaktır, ayaklarına kadar gelen tüm fırsatları çeşitli bahaneler uydurarak geri tepecektir. Ayrıca rüyayı gören kişi, yüklü miktarda borca girecektir. Bu borç altın şeklinde olacaktır. Eğer rüyayı gören kişi kadın ise bu rüyanın manası, rüyayı gören kadının birikimlerini koruması ve çok dikkatli olması yönündedir.

Rüyada İtfaiye Hortumu Görmek

Rüyada yangın hortumu görmek kıskançlık manasına gelir. Rüya sahibi, dost bildiği insanlar tarafından ciddi manada kıskanılıyordur.

Rüyada Su Hortumundan Az Su Akması

Rüyada bahçe hortumundan az su gelmesi rüya âlimleri tarafından fakirlik olarak yorumlanmıştır. Bu rüya, fakirliğe işarettir. Rüya sahipleri beklenmedik bir anda para kaybedecektir. Rüya sahibi, bu parayı dolandırıcılara veya sahtekârlara kaptırabilir.

Rüyada görülen hortumdan önce az sonra çok su akıyorsa bu durum zenginliğin habercisidir.

Rüyada Delik Su Hortumu Görmek

Rüyada görülen su hortumunun delikli olması rüya âlimleri tarafından yine kötüye yorulmuştur. Bu rüya, rüya sahipleri açısından bir uyarı niteliği taşımaktadır. Bu kişilerin hesaplarında açık oluşacaktır ve bu yüzden de bu rüya, bu kişilerin aylık harcamalarına dikkat edilmesi yönünde bir uyarıdır. Din âlimleri bu rüyayı haram kazanç elde etmek şeklinde yorumlamıştır. Rüya sahibi, yakın dönemde yüklü miktarda gelir elde ettiyse bu gelirin içine haram karışmış olduğuna işarettir. Rüyada su hortumu görmek ve bu hortumun delikli olması da bu şekilde yorumlanmıştır.

Ayrıca rüyada kayınbirader görmek ne anlama gelir? Bilgilerine bakabilirsiniz.