Genel

Rüyada Tuğla Görmek Ne Anlama Gelir, Neye İşarettir? Anlamı, Alimlerin Yorumu

Rüyada tuğla olması kişinin hırslı ve çalışmaktan zevk alan birisi olduğu manasına gelir. Bu kişi, atacağı adımlarda oldukça dikkatli olur ve iyice düşünerek ilerler. Ayrıca rüyada tuğla görmek kişi için mal ve paraya işaret eder.

Câferi Sâdık (r.a) yorumunda; ev almak ve zor ve yorucu bir işte çalışmak, şeklinde belirtmiştir.

İmamı Nablusi (r.a) tabirine göre; ‘‘Rüyasında tuğla gören kişi, hırslı ve çalışmayı seven kişidir.’’

Rüyada Kamyonun Tuğla ile Yüklü Olması

Rüyada tuğla dolu kamyon görmek açığa çıkacak olan sır manasına gelir. Kişinin içinde tuttuğu birtakım durumları artık daha fazla saklayamayacağı ve yakınları ile dertleşeceğini gösterir. Dert ortaklarının vereceği destek ile rahatlayacağına, mutlu ve huzurlu olacağına işaret eder.

Rüyada Tuğladan Örülmüş Ev Görmek

Rüyada evin tuğladan örülmesi yaşanacak olan sıkıntılar, zorluklar ve problemler manasına gelir. Eğer görülen ev kişinin kendi evi ise hayal kırıklığına, emeklerin boşa çıkmasına işaret eder. Görülen ev başkasına ait ise kişinin gerçek hayatta tamamlamadığı birtakım işlerin olduğunu gösterir.

Kiremit ve tuğla ile bina yapmak tabiri için İmamı Nablusi (r.a) der ki; ‘‘Nitekim kerpiç yerine kiremit ve tuğla konularak bina yapıldığını görmek yücelik ve rızka delâlet ettiği gibi, ad taşın, mermerden yapılması gereken merdiven ayağı ve kapı eşiğine konulduğunu görmek, zillet ve fakirliktir.’’

Rüyada Tuğlanın Kırık Olduğunu Görmek

Rüyada kırık tuğla olması yanlış kararlar manasına gelir. Kişinin gerçek hayatta alacağı yanlış ve hayırsız kararlara işaret eder. Ayrıca kişinin kardeşi veya kardeşleri varsa bu kişi veya kişilerden birisi ile tartışma yaşanacağını ve aralarına küslük gireceğini gösterir.

Bazı rüya âlimlerine göre rüyada tuğla görmek ve bu tuğlayı kişinin kendisinin kırması, oldukça hayırlı bir rüyadır. Kişinin iş hayatında hayırlı ve kârlı bir ortak kuracağına işaret eder. Bu ortaklık ile kazancı ve malı bir hayli artar. Ayrıca kişinin yaşadığı tüm sıkıntı ve sorunlar da ortadan kalkar. Mutlu ve huzurlu olur. Ayrıca ailesi ile arasındaki bağların kuvvetleneceğine, mutlu ve huzurlu günler yaşanacağına işaret eder.

Rüyada Yığınla Tuğla Olduğunu Görmek

Rüyada bir sürü tuğla görmek başarısızlık manasına gelir. Kişinin iş ve özel hayatında başarısız olduğunu veya olacağını gösterir. Maddi ve manevi açıdan çökmeye işaret eder.

Rüyada yığınla tuğla gören ve bu tuğla yığının altında kalan kişi, iş ve özel hayatında doğru olmayan kararlar alır. Bu sebepten ötürü de hem maddi hem de manevi açıdan zor bir sürece gireceğine işaret eden bir rüyadır.

Rüyada Birinin Tuğla Ördüğünü Görmek

Rüyada tuğla ören birinin olması mülk manasına gelir. Kişinin uzun zamandır hayalini kurduğu ve çok istediği eve kavuşacağına işaret eder.

Rüyada kişinin kendisini tuğla örerken görmesi ise makam mevki sahibi olmak manasına gelir. Ancak bu durumun gerçekleşebilmesi için kişinin azimli bir şekilde çalışıp yoğun bir çaba sarf etmesi gerekir.

Rüyada Duvarın Kırmızı Tuğladan Örüldüğünü Görmek

Rüyada kırmızı tuğla ile örülmüş duvar görmek hak ettiğini alamamak manasına gelir. Rüya sahibinin çalışma hayatında tüm çabalarına rağmen emeğinin meyvesini yiyemeyecek olmasına ve haksızlığa uğrayarak başarısına gölge düşürüleceğine işaret eder.

Rüyada tuğladan duvar ördüğünü gören kişi, sahip olduğu özellikleri sayesinde oldukça iyi fırsatlar yakalar. Saygıdeğer biri haline gelir ve kendisine duyulan sevgi de artar.

Câferi Sâdık (r.a) yorumuna göre; ‘‘Kişinin rüyada çamur ve tuğladan bir duvar yaptığını görmesi, iyi ve hayırlıdır.’’

Rüyada Tuğla Taşıdığını Görmek

Rüyada tuğla taşımak yardım ve destek manasına gelir. Bu rüyayı gören kişinin yardıma ihtiyacı olan kişilere severek el uzatacağına işaret eder. Rüyada tuğla görmek ve taşımak, yakın akrabalara veya dostlara karşı yapılacak olan iyiliği, yardımı ve desteği gösterir. Ayrıca yaşanan anlaşmazlıklar veya tartışmalar son bulur.

Ayrıca rüyada depremden kurtulduğunu görmek ne anlama gelir ? Bilgilerine bakabilirsiniz.