Rüyada Uçan Balık Görmek Ne Anlama Gelir, Neye İşarettir? Anlamı, Alimlerin Yorumu

Rüyada havada süzülen bir balık olması maddi ve manevi açıdan rahatlık manasına gelir. Rüyada uçan balık görmek kişinin parasal yönden bir sıkıntı yaşamayacağına ve kazancının bol olacağına işaret eder. Bu rüyanın işaret ettiği durumlar ise şu şekildedir:

İmamı Nablusi (r.a) tabirine göre; ‘‘Bu rüya, gören kişi için çok hayırlıdır. Gelecek olan mutluluğa, zenginliğe ve emeklerin karşılığını almaya delâlet eder.’’

Rüyada Gökten Balık Düştüğünü Görmek

Rüyada yere gökyüzünden balık düşmesi artacak olan kısmet ve mutluluk manasına gelir. Bu kişinin daima mutlu olacağına, işlerinde oldukça başarılı olacağına, bol kazanç elde edeceğine, dualarının ve isteklerinin kabul olacağına işaret eder.

Gökyüzünden düşen balığın kendisine indiğini gören kişi, oldukça hayırlı birisidir. Bu kişinin edeceği duaların, tövbelerin ve isteklerin kabul olacağına işaret eder. Ayrıca art niyetli kişilerin varlığını ve bu kişilerin yenilgiye uğrayacağını gösterir.

Rüyada Evin İçinde Balığın Uçtuğunu Görmek

Rüyada evde uçan balık olması kişinin yalnız kalmak ve kafa dinlemek istediği manasına gelir. Kafa dinlemeye ihtiyaç duyduğuna işaret eder. Ayrıca iş hayatında çalışılmak istenen bir kişi olduğunu da gösterir. Atılacak düzgün adımlar sayesinde iyi gelir elde edileceğinin ve borçlardan kurtulacağının müjdecisidir.

Rüyada Tuzlu Bir Balık Olması

Rüyada tuzlu balık görmek üzüntü, dert ve keder manasına gelir. Kişinin birtakım sebeplerden ötürü kedere düşeceğine işaret eder.

Kişi eğer ki tuzlu balığı pişirirse ilim öğrenir, para kazanır ve rızkı artar. Tuzlu balığı kızartıp yediğini gören kişi güzel olaylara erişir, sıkıntılarından kurtulur.

İmamı Gazali (r.a) yorumuna göre; ‘‘Rüyasında balık yediğini gören kişi, bir daha kimse ile tartışmaz ve herkes ile iyi anlaşır.’’

İbn-i Sirin (r.a) diyor ki; ‘‘Rüyada tuzlu balık görmek, keder ve gamdır.’’

Rüyada Gökte Balık Olduğunu Görmek

Rüyada balığın gökyüzünde olması dini açıdan oldukça hayırlı bir rüyadır. Rüyada uçan balık görmek ve bu balığın gökte uçuyor oluşu, kişinin kendisini dine adaması manasına gelir. Gerçek hayatta rüya sahibinin ahiret inancı ile Allah korkusu içerisinde yaşayacağına işaret eder. Ayrıca bu kişinin din âlimlerinden dinini iyice öğrenmek konusunda harcayacağı yoğun çabayı gösterir.

Rüyada Boyutu Küçük Olan Bir Balık Görmek

Rüyada küçük balık görmek üzüntü ve keder manasına gelir. Rüya sahibinin birtakım olaylar yüzünden üzüleceğine işaret eder. Kişinin kazancının azalacağının ve maddi açıdan sıkıntıya düşüleceğinin habercisidir.

Rüyada Boyutu Büyük Olan Bir Balık Görmek

Rüyada iri balık görmek kısmet manasına gelir. Rüya sahibinin kısmetinin açılacağına ve hayırlı bir kısmet ile tanışacağına işaret eder. Ayrıca bu kişinin dini inançlarına bağlı, takva sahibi birisi olduğunu gösterir.

Rüyada boyutu fark etmeksizin Câferi Sâdık (r.a) yorumuna göre; ‘‘Rüyadaki balık ganimeti, hizmetçiyi, askeri, mevki sahibi olmayı ve bakire bir kızla evlenmeyi belirtmektedir.’’

Rüyada Renkli Bir Balığın Uçtuğunu Görmek

Rüyada uçan ve renkli olan balık görmek fırsat, mal ve mülk manalarındadır. Kişinin eline gelen fırsatları en iyi şekilde değerlendireceğine işaret eder.

Cabir ül Magribi (r.a) tabirinde; ‘‘Rüyada mavi renkli bir balık görmek, kişinin hayatına huzurun çekilmesini sağlar. Rüya sahipleri sevdiği insanlar ile güzel vakit geçirir.’’

Ayrıca rüyada uçan balık görmek ve balık renkli olması, kişinin mal ve mülk sahibi olacağını gösterir. Bu kişi, birtakım işlere ve yatırımlara girişecektir. Bu işleri zekice planlaması ile beraber başarıya ve kazanca ulaşacağını işaret eden hayırlı bir rüyadır.

Ayrıca rüyada çocuğunun kaçırıldığını görmek ne anlama gelir ? Bilgilerine bakabilirsiniz.

Exit mobile version