Genel

Rüyada Yanardağ Görmek Ne Anlama Gelir, Neye İşarettir? Anlamı, Alimlerin Yorumu

Rüyada volkan görmek genel olarak olumsuz olarak tabir edilir. Sıkıntılı ve zor günler manasını taşıyan bu rüya, kişinin beklenmedik bir anda ve beklemediği kişiler tarafından ihanete maruz kalacağına işaret eder. Ayrıca rüyada yanardağ görmek şu durumları da gösterir:

  • Kişinin dikkatli olması yönünde uyarı niteliği taşır.
  • İş hayatında meydana gelecek olan birtakım sorunlara ve sıkıntılara işaret eder.
  • Sıkıntılı, zorlu, mutsuz günlerin habercisidir.
  • İhanete ve aldatmaya işarettir.

Olumlu olarak ise kişinin talihinin ve kısmetinin açılacağı yönünde görüş bildiren rüya âlimleri de bulunur. Bu tabircilere göre rüya sahibi kısa zamanda mutluluğa erişir.

İmamı Nablusi (r.a) tabirine göre; ‘‘Rüyada yanardağ görmek, iş hayatında çöküş demektir.’’

Rüyada Lav Olması

Rüyada yanardağ püskürtüsü görmek sıkıntılı ve zor günlerin ardından gelecek olan kolay, rahat, huzurlu ve mutlu günler manasına gelir. Kişinin hem maddi hem de manevi açıdan rahatlayacağına işaret eder.

Rüyada lav görmek, lavlar henüz akmaya başladı ise kötüye yorulur. Volkandan akan bu lavlar, kişinin bir hayli dikkatsiz olduğuna ve açıkgözlü olmadığına işaret eder. Bu durumdan ötürü zor, sıkıntılı ve kötü günler yaşayacağını gösterir.

Câferi Sâdık (r.a) yorumuna göre; ‘‘Rüyayı gören kişi, hayırlı kimseler ile tanışır. Bu kişilerden biriyle hayırlı evlilik yapar. Evli olanlar ise eşleriyle ciddi mesele yaşayabilirler ya da önemli bir sır açığa çıkabilir.

Rüyada Volkan Patlaması Görmek

Rüyada yanardağ patlaması görmek rüyayı gören kişinin durumuna göre farklı yorumlanır. Evli rüya sahibi için bu rüya, herhangi bir sebepten ötürü komşusu ile arasına düşmanlık gireceği manasına gelir. Aralarının açılacağına işaret eder.

Rüyada volkan patlamasını gören kişi eğer genç birisi ise hayatında meydana gelecek birtakım değişiklikler manasına gelir. Bu değişikliklerden olumsuz olarak etkileneceğine işaret eder.

İmamı Nablusi (r.a) diyor ki; ‘‘Bu rüya, iş arkadaşlarıyla ya da akrabalarıyla yaşanacak olan bir tartışmanın işaretidir.’’

Rüyada Volkanın Patlamasından Korktuğunu Görmek

Rüyada yanardağ patlamasından korkmak rüya âlimlerinin tabirine göre yolculuk manasına gelir. Rüyada yanardağ görmek ve bu aktif yanardağın patlamasından korkmak, kişinin uzun bir seyahate çıkacağına işaret eder. Bu seyahate neden olacak şey ise kişinin hayatında yaşayacağı bazı sorunlardır. Bu sorunlardan kurtulmak ve biraz olsun rahatlamak adına tatil niyeti ile uzun bir yolculuk yapılacağını gösterir.

Rüyada Sönmüş Volkan Görmek

Rüyada sönmüş yanardağ görmek mutluluk manasına gelir. Yanardağ görmek genellikle kötüye yorulur; ancak sönmüş yanardağ görmek iyiye işaret eder. Kişinin kendisi ile barışık olduğunu ve hayatına da oldukça mutlu bir şekilde devam edeceğini gösterir.

Rüyada Volkanın Püskürdüğünü Görmek

Rüyada yanardağın püskürüyor olması kavga ve ayrılık manasına gelen olumsuz bir rüyadır. Rüya sahibinin yakın zamanda herhangi bir sebepten ötürü bir kavgaya tutuşacağına işaret eder. Bu kavganın oldukça şiddetli olacağı rivayet edilir. Sonuçları da aynı oranda büyük olur. Ayrıca yaşanacak olan ayrılıkların da habercisidir.

Rüyada Volkandan Kaçtığını Görmek

Rüyada yanardağdan kaçmak kişinin çevresinde art niyetli kişilerin var olduğu manasına gelir. Rüya sahibinin bu kişilere karşı dikkatli olması yönünde uyarıcı bir rüyadır. Eğer ki açıkgözlü olunursa bu kişilere karşı galip gelineceğine işaret eder.

Rüyada Volkanın Denizin Ortasında Olduğunu Görmek

Rüyada denizin ortasında yanardağ görmek tedbir, huzur ve rahatlık manasına gelir. Kişi, kötü günlere karşı daima tedbirli olur. Ne olur ne olmaz diye her zaman bir kenarda para tutacağına işaret eder. Bu kişinin oldukça hayırlı ve salih amel işleyen birisi olduğunu gösterir. İstekleri kabul olur, hayal kırıklığı yaşamaz ve mutlu bir dönem geçirir. Ayrıca rüyada yanardağ görmek ve bu yanardağın denizin ortasında olması, kişinin düzenli bir çalışma içerisinde olacağını ve başarılı olmak adına daima çabalayacağını gösterir.

Ayrıca rüyada uçan balık görmek ne anlama gelir ? Bilgilerine bakabilirsiniz.