Saatlerin ne zaman 1 saat geri alınacağını merak edenler dikkat: Bakan açıklama yaptı!

Kış aylarının gelmesi ile beraber çalışan vatandaşlar ve öğrenciler bu sene saatlerin geri alınıp alınmayacağını merak ediyorlar. Avrupa’da kış saati uygulaması başladı ve saatler 1 saat geri alındı. Türkiye’de ise yaz saati uygulamasına ilişkin olarak Bakan Dönmez açıklamada bulundu.

Avrupa’da 30 Ekim Cumartesi’yi 31 Ekim Pazar gününe bağlayan gece 03.33’te saatler bir saat geriye alındı. Türkiye’de ise 2016 yılında yürürlüğe giren karar ile sabit saat uygulamasına geçildi. Bu nedenle kış saati uygulaması kaldırılmış oldu. Vatandaşlar ise uygulamanın geri gelip gelmeyeceğini ve saatlerin geri alınıp alınmayacağını merak ediyorlar.

Bakan Dönmez’den yaz saati açıklaması

Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez bugün yaz saati uygulaması için yaptığı açıklamada, yaz saati başlangıcından itibaren 6.82 milyar kilovatsaat tasarruf sağlandığını söyledi. Dönmez, tek zamanlı tarifede 3.97 milyar TL, farklı fiyat tarifelerinde ise 5.94 milyar TL tasarruf sağlandığını da bildirdi. Bakan Dönmez’in açıklamalarına göre, yeniden kış saatine geçilmesi beklenmiyor.

Exit mobile version