Sabah Uyandığınızda Öksürüyorsanız Dikkat! Uzmanlar Uyarıyor!

Milyonlarca vatandaş sabah ilk uyandığında balgam ve yoğun öksürüğe maruz kalabiliyor. Bu durumdan şikayetçi vatandaşlar birçok yönteme başvurmalarına rağmen kesin çözüm yolunu bulamıyor. Çoğu insanı sabah uykusundan uyandıran bu yoğun balgam ve öksürük için uzmanlar uyarıyor. Bu hastalıklardan biri sizde olabilir? Peki bu hastalıklar nelerdir? Bu hastalıklar için ne  yapmalıyız?

Geniz Akıntısı

Öksürük yaşayan ve yoğun balgam sorunuyla karşı karşıya kalan milyonlarca vatandaş için uzmanlar ilk olarak geniz akıntısı ihtimali üzerinde duruyor. Genizde biriken fazla mukus’un boğazın arkasına bakmasının ardından orada birikmesi kişide öksürüğe sebep olabiliyor. Doktorlar geniz akıntısı rahatsızlığıyla başvuran hastalarına enfeksiyonun temizlenmesi için antibiyotik öneriyor. Ancak aynı zamanda bol su içmek, daha nemli bir odada daha yüksek bir yastıkta uyumak ve dili fırçalamak önerilenler arasında.

Astım

Bir diğer seçenek ise astım hastalığı, Gece ya da sabah öksürük artışları, kişinin göğsünde hırıltı ve ıslık sesi gibi şikayetler astım belirtisi olabiliyor. Kirli hava koşullarının da etkili olduğu astım hastalığı için astım ilaçları etkili olmaktadır.

Bronşit

Göğüste sıkışma, Hırıltılı solunum, Baş ağrısı, Burun akıntısı, Ağrı gibi belirtilerle doktora başvuranlar için bir diğer ihtimal olan bronşit üzerinde duruluyor. Enfeksiyon ya da grip sonrasında da meydana gelen bronşit hastalığı da, uzmanlara göre öksürüğün bir sebebi olabilir.

KOAH

Sigara içen vatandaşlarda görülen öksürük için en önemli ihtimallerden biri de şüphesiz KOAH hastalığı. Uzmanlar, kişide öksürme, hırıltılı solunum ve nefes darlığı görüldüğü takdirde KOAH ihtimalini araştırmaya başlıyor. Ve ne yazık ki yapılan açıklamalara göre KOAH hastalığı için oksijen terapisi, egzersiz ve sigarayı bırakma dışında başka bir tedavi yöntemi henüz bulunmuyor.

Tiroit

Öksürüğün bir ihtimali de tiroit hastalığı olabilir. Uzmanlara göre boğazda bir şey sıkışmış hissi yaratan öksürük yaşayan kişilerde bu ihtimal üzerinde durulmaktadır. Yavaş çalışan tiroit bezleri için ilaç tedavisine başlanır.

Öte yandan uzmanlara göre uzun süren öksürük nöbetleri yaşanması halinde vakit kaybetmeden doktor kontrolüne gidilmesi önerilmektedir.

 

Exit mobile version