Saç ekimi fiyatlarına büyük zam! Güncel saç ekimi fiyatları ne kadar oldu? Hangi saç ekimi tekniği daha pahalı?

Saç hem kadın hem de erkek için büyük bir özgüven kaynağıdır. Kişiyi, aynaya baktığı zaman en çok mut eden faktörlerden biri, sağlıkla parlayan saçlara sahip olmasıdır. Ancak yeme alışkanlıklarına, strese, bazı deri hastalıklarına ya da tamamen genetik faktörlere göre zamanla saçlar yıpranıp, dökülebilmektedir.

Özellikle erkek bireyler de belirli bir yaştan sonra yanlarda açılmalar başlar. Bu görüntü birçok erkeğin hoşuna gitmez ve kişi zamanla aynaya baktığı görüntüden mutlu olmadığı için özgüven eksikliği yaşamaya, içine kapanmaya başlar. Bu durumun engellenmesi ve kişinin daha özgüvenli bir karaktere sahip olabilmesi için başvurulan ilk yöntem saç ekimidir.

Türkiye, son yıllarda saç ekimi konusunda adını diğer dünya ülkelerine duyurmayı başaran, alanında uzman hekimleri bünyesinde barındırmaktadır. Bu neden ile özellikle son 5 yıldır binlerce yerli ve yabancı birey, saç ekimi yaptırmak amacı ile saç ekim merkezlerine ya da hastanelerin ilgili bölümlerine başvurmaktadır.

Geçtiğimiz yılın sonlarında yaşanan olumsuz ekonomik gelişmeler, pek çok hizmetin fiyatına etki ettiği gibi saç ekim fiyatlarına da zamlı olarak yansımıştır. Peki, güncel saç ekimi fiyatı ne kadar oldu? Saç ekim fiyatları neye göre belirlenir?

Saç Ekim Fiyatlar Neye Göre Belirlenir?

Saç ekim fiyatlarının belirlenmesinde, ekim işlemi için başvurulan merkezin niteliği ve ekim işlemi için kullanılacak olan greft sayısıdır. Hastanın, ekim yapılmasını istediği bölge için gerekli olan greft sayısı ilgili uzman tarafından hesaplanır ve bunun sonucunda greft başına bir hesaplama yapılarak, hastaya toplam fiyat bildirilir.

Güncel greft fiyatları, saç ekim merkezinin niteliğine göre değişiklik göstermektedir. Yapılan araştırmalara göre 2022 güncel greft fiyatı, 2- 6 TL arasında değişiklik göstermektedir.

İstanbul Güncel Saç Ekim Fiyatları

Türkiye sınırları içerisinde saç ekimi ile popüler olan illerin başında İstanbul gelmektedir. Öyle ki saç ekim merkezlerinin bulunduğu bölgelerde her dilden bireye rastlamak mümkündür.

İstanbul ili içerisinde yapılacak olan saç ekimi işlemlerinin fiyatları, yapılan son zamlar ile birlikte 1.300- 2.000 euro arasında değişiklik göstermektedir.

DHI Tekniği ile Saç Ekim Fiyatları 2022

Saç ekiminde kullanılan tekniklerden biri olan DHI, özellikle son yıllarda popüler olan ve diğer tekniklere göre fiyatı daha yüksek olan bir saç ekim yöntemidir. Bu yöntemde özel bir kalem aracılığı ile saç ekimi yapılır ve hastanın kafasına kesi vb. atılmaz.

Güncel DHI saç ekim fiyatları saç ekim merkezine göre değişiklik göstermek ile birlikte, ortalama olarak 5.000- 15.000 TL aralığındadır.

Exit mobile version