Gündem

Saçları dökülenler dikkat: Corona yüzünden olabilir!

Türkiye’de Mart ayından sonra bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmadı. 11 Mart tarihinde tespit edilen salgın sonrası milyonlarca vatandaş evlerine kapandı. Bu dönemde saç dökülmesi sorunları da arttı. Saç dökülme sorunu hakkında açıklamada bulunan uzmanlar, bunun stresten olabileceğini ifade ediyorlar. Öte yandan yapılan bilimsel çalışmalarda corona virüsü geçiren 4 hastanın birinde saç dökülmesi yaşandığını ortaya çıktı.

Corona virüsü salgını sonrası saçları dökülen vatandaşlar, “Corona saç döker mi?” sorusunun cevabını merak ediyorlar. Japonya’da yapılan bir bilimsel çalışma, hastalık sonrası geç dönemde hastaların %24,1’ inde yaklaşık 56’ıncı günde saç dökülmesinin başladığı saç dökülmesi süresinin ortalama 76 gün olduğunu ortaya çıkardı. Ancak saçların dökülmesi corona virüsü belirtileri arasında sayılmamaktadır.

Öte yandan vücudun maruz kaldığı her türlü stres ve kullanılan ilaçlar saç kaybına neden olabiliyor .Uzmanlar bu dönemde evlerinde kapalı kalan vatandaşların saç dökülme sorunu yaşayabileceğini ifade ediyorlar.

Saç dökülmesine karşı yapılan açıklamalarda, saçı nemlendirmek için haftada bir maske önerilerinde bulunuluyor.

Saç dökülmesine karşı Avokadolu maske

Avokado maskesi saçların sağlıklı uzamasını sağlar ve saçınızın sağlığını yeniden kazanmasına yardımcı olur.
Saç maskesi nasıl yapılır?
Malzemeler:
1 küçük olgun avokado
1/2 bardak süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı badem yağı
Yapılışı:
1- Karışım pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar malzemeleri karıştırın.
2- Köklerinden saç uçlarına uygulayın.
3- 15 dakika beklettikten sonra soğuk suyla yıkayın.