Kültür SanatMagazin

‘Sadakatsiz’ dizisini sevenler buraya.. Bol entrika dolu ve aldatma konulu filmler..

Son sezona damgasını vuran dizi Sadakatsiz reyting rekorları kırarak adeta fenomen haline geldi. Sosyal medyada sık sık gündem olan diziyi sevenler için benzer konularda ve entrika dolu dizi ve filmleri derledik.

Anna Karenina (2012)

1874 yılında genç ve güzel Anna Karenin yaptığı evlilikle St. Petersburg’un yüksek sosyetesi içerisinde çok iyi bir konuma sahiptir. Kocası Karenin Rus siyasetinin de önemli isimlerindendir. Bir gün erkek kardeşi Oblonsky’den eşi Dolly ile arasını düzeltmesini isteyen ve onu Moskova’ya çağran bir mektup alır. Bu yolculuk esnasında tanıştığı Kontes Vronsky’nin garda kendilerini karşılayan oğlu, genç subay Vronsky ile aralarında bir kıvılcım çakar. Moskova’da karışık aşk üçgenleri arasında düzenlenen büyük bir dans balosunda herkesin bakışları Vronsky ve Anna’nın üzerinde toplanır.
Anna, karşı koyamadığı bir aşka doğru sürüklenirken, Vronsky’den kaçıp St. Petersburg’a ve aile yaşantısına dönmesi, ne hakkında çıkan dedikoduları engelleyebilir ne de yüreğinde duyduğu aşkı. Bu arada eşi Karenin, Anna’yı uyarır; halkın gözünde bir skandala yol açmıştır. Ama aşkın seçen kadına karşı Rus halkının iki yüzlülüğü de bu şekilde ortaya çıkacaktır…
Yönetmenliğini Joe Wright’ın üstlendiği filmi Tolstoy’un ölümsüz romanından bu kez uyarlayan isimse Oscar ödüllü Tom Stoppard. Yönetmen Wright Kefaret ve Aşk ve Gurur’dan sonra bu filmde de yeniden Keira Knightley’i başrole taşıyor. Güzel yıldıza filmde Jude Law ve Aaron Johnson eşlik ediyor.

Doctor Foster

Sadakatsiz dizisinin uyarlama dizi olduğunu bilmiyorsanız Doctor Foster’ı izlediğinizde hayli şaşıracaksınız..

Doctor Foster, ilk olarak 9 Eylül 2015’te yayınlanan bir BBC One televizyon dizisidir. Mike Bartlett tarafından yaratılan ve yazılan dizinin konusu, kocası Simon’un (Bertie Carvel) gizli bir ilişki yaşadığından şüphelenen Doktor Gemma Foster (Suranne Jones) hakkındadır. Birkaç sorgulama hattını takip ettikten sonra, bulduğu ipuçlarıyla gerçeği ortaya çıkarır. Hikaye, çocuklarını öldüren ve kocasının yeni gelinini zehirleyen haksızlığa uğramış bir eş olan eski Yunan efsanesi Medea’dan esinlenmiştir. Uluslararası olarak, dizi farklı kanallar tarafından birçok ülkeye getirildi.

Sadakatiz dizisinin senaryosu Doctor Foster ile eş zamanlı ilerlerse  Kate (Derin) karakteri intihar ederek ölecek. Dizi bu senaryoya göre ilerlerse Asya ve Volkan’ın oğlu Ali evi terk ederek kendi başına yaşamaya başlayacak. İtibarı sıfıra inen Volkan ise beş parasız kalarak İntihar eşiğine geldiği sırada Asya bu duruma engel olmak için çaba sarf edecek. Doctor Foster finalinde başrol oyuncuları yani Asya ve Volkan barışmayacak. Doktor Asya hastanede bulunan psikolog Turgay ile evlenerek yepyeni bir hayata başlayacak.

Unfaithful (2002)

Unfaithful (2002)

Sumner ailesi hayatta hiçbir sıkıntıları olmadan mutlu bir şekilde yaşamaktadırlar. Anne Connie Sumner, iş için New York’ta bulunduğu bir sırada ufak bir kaza atlatır. Yere düşen kadını kaldıran genç Paul, Connie’nin dizinde oluşan yarayı tedavi edebilmek için evine davet eder. Çaresiz kadın teklifi kabul etse de bu durumla ilgili bir ikileme kapılır. Kafasından bu fikirleri atmaya çalışan kadın kendini bir kez daha bu evde bulduğunda işler karışacaktır… Adrian Lyne tarafından yönetilen filmin başrollerinde Diane Lane, Richard Gere ve Olivier Martinez yer alıyor.

 Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Woody Allen, çarpık ilişkiler, kadın erkek gerilimleri ve hayatın şaşırtıcılığı konularında sayısız filme imza attıktan sonra yine kendisine yakışır bir “özel durum”u sinemaseverlere aktarıyor. Amerikalı Vicky ve Cristina, İspanya’da geçirecekleri bir yaz tatilinde, karşılarına çıkan gizemli bir İspanyol sanatçıdan etkileneceklerdir. Gösterişli sanatçı (Javier Bardem) ve onun güzel fakat “arıza” eski eşi (Penélope Cruz) ile tehlikeli sularda yüzeceklerdir. Vicky (Rebecca Hall) evlenmek üzere olan ancak muhafazakar ve tutucu bir kadındır. Cristina (Scarlett Johansson) ise cinsel maceralara meraklı, zihni açık, özgür ruhlu bir kadındır. Kaderleri kesişen üç insan arasında doğan yasak aşk ilişkisi kaotik sonuçlar doğuracaktır. Vicky Cristina Barcelona, öyküsünün geçtiği kent olmaksızın düşünülemeyecek bir film olarak karşımıza çıkıyor. Woody Allen aşk ve sanatın sınır tanımazlığını enteresan bir hikaye ile hatırlatıyor.