Magazin

Sadakatsiz dizisinin Volkan’ı Caner Cindoruk’un hayatını sanat kurtarmış!

Başarılı oyuncu Caner Cindoruk Kadın ve Sadakatsiz dizisiyle adından sıkça söz ettiren ve magazin gündeminden düşmeyen isimler arasında yerini alıyor. Üstelik ailesindeki tek sanatçı da kendisi değilmiş.

Caner Cindoruk'un babası önemli bir öykü yazarı.

Caner Cindoruk tiyatroyla tanışana kadar ailesini geçindirmek için farklı işlerde çalışmış ve zor bir çocukluk geçirmiş denebilir. Adana’da doğup büyüyen oyuncunun babası önemli bir öykü yazarı. Bir yandan işçilik esnaflık gibi işler yapan Zafer Cindoruk, ilk kez “Orhan Kemal Öykü Ödülü”nü almaya hak kazanan bir isim.

Caner Cindoruk'un hayatını yine sanat kurtarmış. Tiyatrocu olan amcasıyla çalışınca hayalindeki mesleği bulduğunu anlamış!

Caner Cindoruk babasına destek olmak için okuldan kalan vakitlerinde terlik oyuncak balon gibi şeyler satarak para kazanmış. Evin en büyük çocuğu olarak sorumluluk alan Cindoruk, “Sanat tüm zorluğa rağmen hayatımızdaydı. Bu bizim yaşama biçimimiz” diyerek durumu özetliyor. Tiyatroyla tanıştıktan sonra hayat amacını bulan Caner Cindoruk, Adana Şehir Tiyatrosu’ndaki amcasıyla çalışarak daha 17 yaşındayken profesyonel oyuncu olmayı başarmış. Ancak maddi İmkansızlıklar nedeniyle Adana’da kalıp işletme okuyan oyuncu okulu bitirdikten sonra İstanbul’a taşınan amcasıyla birlikte yola koyulmuş.

Hikayedeki hayat kurtaran amca ise usta oyuncu Erdal Cindoruk'tan başkası değil! O da yeğeni gibi sokaklarda çalışırken tiyatroyla tanışmış ve hayatı değişmiş.

Caner Cindoruk’un yolunu açan ve sektöre kazandıran isim amcası Erdal Cindoruk. Gönül Dağı dizisiyle izleyicilerle buluşan Erdal Cindoruk tıpkı yeğeni gibi çocukluğundan beri çalışma hayatının içindeymiş.

Hem şair hem de oyuncu olan Taner Cindoruk da abisi Caner Cindoruk ve amcasının yolundan gitmeye kararlı gibi görünüyor.

Caner Cindoruk‘tan bir yaş küçük olan kardeşi Taner Cindoruk’ta Adana Şehir Tiyatrosu‘nun tozunu yutan isimlerden. Adeta sanat ile nefes alan bu ailenin hem şair hem de oyuncu üyesi o. Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisi ile başlayan oyunculuk kariyeri, Yeşilçam dizisinde Yılmaz Güney’i canlandırmasıyla devam etti.

En küçükleri Münir Can Cindoruk ise kardeşlerin arasında konservatuvar okuyan tek isim olmuş.

En küçük kardeş Münir Can Cindoruk başka bir meslek seçseydi şaşırırdık haliyle.. Adana Şehir Tiyatrosu’nda eğitimini eğitimini aldıktan sonra konservatuar için İstanbul’a yerleşen oyuncu ilk set deneyimini abisi Caner Cindoruk ile Kelebek filminde yaşamış.