Ekonomi

Sadece emeklilere veriliyor: Paraya ihtiyacı olan gelir belgesi ile başvuruda bulunabilir!

Corona virüsü pandemisi döneminde bir çok emekli nakit paraya ihtiyaç duyabiliyor. Salgın sürecinde bankalar vatandaşlar için çeşitli kredi kampanyaları düzenlediler. Garanti Bankası emeklilere özel kampanya açıklamasında bulundu. Banka resmi internet sayfası üzerinden yaptığı açıklama ile emeklilere özel faiz oranları ile kredi verdiğini bildirdi. Bankanın kredi kampanyasından faydalanmak isteyenler için yapılan açıklamada, başvuru sahibinden ücret bordrosu, gelir belgesi, SGK web belgesi ya da gelir yazısı talep edilebileceği ifade edildi.

Garanti Bankası emeklilere özel kredi kampanyasını duyurdu. Banka hesaplamalarına göre, 10.000 TL kredi tutarı ve 12 ay vade için faiz oranı: %1,69 uygulanacak. 10 bin TL çeken bir emekli aylık olarak 947,22 TL geri ödeme yapabilecek.

Kredi hakkında açıklamada bulunan banka, “Emekli ihtiyaç kredisine Garanti BBVA Mobil ya da İnternet Bankacılığı aracılığıyla başvurabilir, daha önce yaptığınız başvurularınızı tamamlayabilir ve şubeye gitmeden hesabınıza aktarılan paranızı kullanmaya başlayabilirsiniz.” İfadelerini kullandı.

Garanti Bankası kredi başvurusu açıklaması

Kredi Başvuru Süreci

Kredi sürecinde müşteriler şubeye yönlendirilebilir. Başvuru sahibinden ücret bordrosu, gelir belgesi, SGK web belgesi ya da gelir yazısı talep edilebilir. Krediden yararlanma koşulu müşterinin risklilik durumuna göre değişebilir.

İhtiyaç kredisi faiz oranları müşteri özelinde, müşteri risklilik durumuna göre, başvuru ve kredi kullandırım anında değişebilir.

Sigorta primi; kredi tutarı, vadesi ve müşteri özelinde değişiklik gösterebilir. Kredi kullandırım ekranları ön izlemedir, süreçler farklılık gösterebilir. Müşterilerin Şubeye yönlendirildiği durumlar olabilir.
Bankamızın faiz, ücretler, vadeyi ve kredi süreçlerini değiştirme hakkı saklıdır. Bu hesaplamalar bilgilendirme amaçlı örnektir, bağlayıcılık içermemektedir.

Müşteri, kredi borcu tamamen kapanana kadar maaşını başka banka veya finans kurumuna aktarılmasını talep edemez.