Sadece maaşını taşıyan emekliler yararlanabiliyor; nakitte 7 bin 250 TL, ek ödemelerde ise 8 bin 500 TL’yi buluyor!

Emekli olanlara üç yıl maaşını taşıması karşılığında verilen emekli promosyonlarının enflasyonun altında kaldığı ilişkin ilk uyarı Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner’den geldi. Bu uyarının ardından ise, nakit promosyon sınırının üst limiti emeklilerin bir kez daha gündemine oturdu.

MEMUR-SEN’İN ÇAĞRISI GÖZLERİ BİR KEZ DAHA PROMOSYONLARA ÇEVİRTTİ

Geçtiğimiz gün bir açıklama gerçekleştiren Başkan Mesut Öner, “Kamu görevlileri için bankalara yatırılan parasal miktar büyük oranda artmasına rağmen geçmiş dönem itibariyle yapılan anlaşmalar gereği kamu görevlilerine verilen promosyon ödemeleri düşük kalmıştır. Bu çerçevede, yeni yapılan anlaşmalarda ödenen promosyon ödemeleri ile geçmiş dönem promosyon ödemeleri arasında uçurum oluştuğu gerçeği görülmeli, promosyon ödemelerinin kamu görevlilerinin emek ve ücretlerinden kaynaklanan bir hak olduğu unutulmamalıdır” açıklamalarıyla kamu görevlilerinin promosyon ücretlerinin enflasyon oranınca düşük kaldığına dikkat çekse de aynı etki SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ödenen promosyonlarda da gözlenmeye başlandı. Bu açıklamanın ardından emeklilerin gözleri bir kez daha en çok promosyonu veren bankalara çevrildi.

NAKİT PROMOSYONDA ÜST SINIR 7 BİN 250 TL

En yüksek promosyon sınırı nakit olarak 7 bin 250 TL’ye kadar dayandı. Otomatik fatura ödeme talimatı, kredi kartı başvurusu ya da emekli yakınına referans olma gibi ek ödemeler ile 8 bin 500 TL’yi varan promosyon ödemelerinde en yüksek ödemeyi gerçekleştiren beş banka Akbank, Garanti BBVA, Yapı Kredi Bankası, ING Bank ve QNB Finansbank oldu. Akbank, ING Bank ve QNB Finansbank, aylık 1.499 TL altında maaş alanlara 4 bin 650 TL ödeme yaparken; aylık 1.500 TL ile 2.499 TL arasında maaş alanlara 5 bin 800 TL, aylık 2.500 TL ve üzeri maaş alanlara ise 7 bin TL promosyon ödemesi yapmaya başladı. Öte yandan Garanti BBVA ve Yapı Kredi Bankası, 1.500 TL’ye kadar maaş alanlara 4 bin 850 TL; 1.500 TL ile 2.500 TL arasında maaş alanlara 6 bin TL; 2.500 TL ve üzerinde maaş alanlara ise, 7 bin 250 TL nakit olarak promosyon ödemesi gerçekleştireceğini duyurdu.

Exit mobile version