Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetinde şok gelişme 8 kişi tutuklandı! Meğer Şafak Mahmutyazıcıoğlu “bekleyin” dediği için vurulmuş!

Beşiktaş’ın eski yöneticilerinden olan Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, yaklaşık olarak on gün önce kendisine düzenlenen hain bir saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti. Ünlü sunucu Ece Erken’in de 7 aylık eşi olan Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun vefatının ardından, sır perdesi aralanmaya başladı.

Avukat Yazıcıoğlu’na düzenlenen silahlı saldırı sonrasında gözaltına alınan zanlıların olaya ilişkin verdikleri ifadeler belli oldu. Ayrıca cinayet silahı da bulundu. İşte Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetine ilişkin detaylar…

8 Kişi Tutuklandı!

Yaklaşık olarak on gün önce ortağı olduğu Yeşilköy Balıkçısı’nda arkadaşları ile otururken, 5 kişinin hain saldırısına uğrayan Avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu, bacağına isabet eden 7 el kurşundan sonra hastaneye kaldırılmış ancak çok kan kaybettiği gerekçesi ile doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetmişti.

Olayın hemen ardından zanlılara dair arama çalışmalarını başlatan polis ekipleri, önce 3 kişinin sonra da toplamda 16 kişinin yakalanmasını sağlamıştı. Dün itibari ile haklarında tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen sanıklar ile ilgili ilk karar verildi. Hakim olay ile ilgili 8 kişinin tutuklanmasına, kalan 8 kişinin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmasına karar verdi.

Cinayet Silahı Bulundu!

Cinayet görüntülerinin yayınlanmasının ardından, Şafak Mahmutyazıcıoğlu’nun bacağının hedef alındığı ve bacağına sıkılan kurşunlardan sonra iki kişi tarafından yerde sürüklendiği görülmüştü. Vurulduktan bir süre sonra dizlerinin üzerinde emekleyen ve etrafındakilerden yardım isteyen Avukat Mahmutyazıcıoğlu’nun, yer düştüğü anlar kameralar tarafından kaydedilmişti.

Olaydan sonra hızlı bir şekilde olayın gerçekleştiği mekandan ayrılan zanlılar ile ilgili araştırma çalışmaları devam ederken, zanlıların olay yerinden kaçtıktan sonra silahı kayalıklara fırlattığı tespit edildi. Olay yeri inceleme ve diğer polis ekiplerinin yürüttükleri çalışmalar sonucunda cinayet silahı bulundu ve incelenmek üzere ilgili birimlere gönderildi.

Zanlıların İfadeleri Ortaya Çıktı!

Şafak Mahmutyazıcıoğlu’na saldırı düzenleyen zanlıların ifadeleri ortaya çıktı. Avukat Mahmutyazıcıoğlu’nun bacağını hedef alan kurşunları sıkan zanlı, öldürme amacının olmadığını aslında oraya sadece konuşmaya gittiklerini ama Mahmutyazıcıoğlu’nun “5 dakika bekleyin” demesinin ağrına gittiğini ve olayın bunun sonucunda gerçekleştiğini söyledi.

Exit mobile version