GündemSağlık

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kronik Rahatsızlığı ve Yaşlı Vatandaşları Uyardı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kronik rahatsızlığı olanlara ve yaşlı vatandaşlara aşılama çalışmaları konusunda uyarılarda bulundu. Bakan Koca, “Kronik hastalığı olanlar ve büyüklerimiz Covid-19’u ağır geçiriyor. Tam doz aşı olmalarını ısrarla öneriyoruz. Gençlere çağrımız devam ediyor. 18-25 yaş arası grupta tam doz aşılı olma oranı %53,77. Dünya salgından çıkış yolu olarak aşıya odaklanmış durumda. Aşı ihmal edilmemeli” ifadeleri kullanıldı.

Resim

Vaka Sayıları 30 Bine Dayandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 18 Ekim 2021 Pazartesi gününe ait günlük covid-19 tablosunu paylaştı. Türkiye’de son 24 saatte yapılan toplam test sayısı dün itibariyle 351.165 oldu. Vaka sayıları ise artışa geçerek 29.240 oldu. İyileşen hasta sayısı ise yükselişe geçerek 26.539 oldu. 214 kişi covid-19 kaynaklı nedenlerden hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün yaptığı paylaşımda, yaygın aşılamayla şartların değişeceğini ifade etti. Bakan Koca, “Umutsuzluk da aşısız olmak gibi riskli! Eğer umutsuz olursak, yapmamız gerekenleri yapma gücünü ve isteğini kendimizde bulamayız. Hem salgına karşı hem salgın ortamında süren hayatımızda! Yaygın aşılamayla şartlar değişecek. Dünya bu çıkış yoluna odaklanmış durumda. İyi akşamlar” ifadelerini kullandı.