Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan Aşı Olmayan Vatandaşlara Flaş Uyarı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda salgın tedbirleri ve aşı çağırısı ile ilgili uyarılarda bulundu. Bakan Koca, “84 Milyonun huzurunda her gün vefat haberi vermenin insana neler hissettirdiğini bilemezsiniz. Sağlık bakanı ve yol arkadaşınız olarak, salgın tedbirleriyle aşı konusundaki çağrılarıma lütfen kulak verin. Bugünkü vefat sayımız 214” ifadelerini kullandı.

Türkiye Aşı Oranında En İyi Ülkeler Arasında

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yine dün yaptığı paylaşımda, “Türkiye, nüfusa kıyasla aşı oranı en iyi ülkeler arasında. Buna rağmen, günlük vaka ve can kaybı sayılarımız arasında belirgin farklar var. Aşı her yerde benzer etkiyi göstereceğine göre, acaba nerede hata yapıyoruz? Tedbirlerde zayıfız. Aşılanma da tedbir de artmalı” dedi.

214 Kişi Koronavirüs Kaynaklı Nedenlerden Hayatını Kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 20 Ekim Çarşamba gününe ait günlük covid-19 tablosunu paylaştı. Türkiye’de son 24 saatte yapılan toplam test sayısı dün itibariyle 361.350 oldu. Vaka sayıları ise 29.760 olurken iyileşen hasta sayısı 28.803 oldu. 214 kişi covid-19 kaynaklı nedenlerden hayatını kaybetti.,

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında dün yapılan Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası alınan kararlar kamuoyuna yazılı olarak duyuruldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından alınan kararların bulunduğu yazılı metni paylaştı.

Exit mobile version