Sağlık Bakanı Güncel Koronavirüs Tablosunu Paylaştı O Detay Dikkat Çekti

Kontrollü normalleşme uygulamasının başlaması ve vatandaşların maske mesafe ve hijyen kurallarını hiçe saymasıyla birlikte Türkiye’ de bulunan koronavirüs vaka sayıları her geçen gün hızla yükseliyor. Tatil sezonun açılmasıyla, yerli ve yabancı turistlere paralel olarak vaka sayıları da artış gösterdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı covid-19 güncel vaka tablosunda ölüm oranlarının geçtiğimiz günlere göre artış göstermesi dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Hastalığa yakalananların bir bölümü hastalığı ağır geçiriyor ya da kaybediyoruz. Maalesef yüksek vaka sayıları yüksek kayıp demek. Aşımızı yaptırırsak salgına son vermek için harekete geçmiş oluruz. Aşı ve tedbirle yeniden mücadeleye dönelim” ifadelerini kullandı.

Vefat Sayıları Artışta

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Cuma gününe ait günlük covid-19 tablosunu paylaştı. Toplam test sayısı dün itibariyle 282.857 oldu. Vaka sayısı 19.351 olurken iyileşen hasta sayısı 13.163 oldu. Vefat sayıları yükselişe geçerek 232 kişi oldu. Yükselen vefat sayısı oranları endişe yarattı.

Exit mobile version