Sağlık Bakanı Koca Duyurdu: Türkiye Toplam Doz Sayısında Dünyada 7. Sırada

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronovirüs ülkemizde de hala son hızla yayılmaya devam ediyor. Ülkemizde ve dünyada aşılama çalışmaları devam ederken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca müjdeyi verdi. Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Toplam doz sayısında dünyada 7. sıradayız. Nüfusu Türkiye ile aynı olan aşı üreticisi Almanya 6. sırada. İlk sıradaki ülke, 1 Milyar 400 Milyon nüfuslu, yine aşı üreticisi Çin. Birçok Avrupa ülkesi ise, bu ülke ile aynı hızı, aynı performansı gösteremedi. Hadi ama Bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Vaka Sayıları Artışta

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından günlük covid tablosunu paylaştı. Salı gününe ait verilerde Toplam test sayısı dün itibariyle artışa geçerek 293.037 oldu. Vaka sayısı yükselerek 19.191 olurken iyileşen hasta sayısı 15.373 oldu. Covid-19 kaynaklı ölüm oranı bir önceki güne göre azalarak 230 oldu.

Covid-19’a karşı uygulanan toplam aşı dozu sayısında Türkiye dünyada 7. sırada yer aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Vaka sayıları azalmadıkça kayıplarımız azalmıyor. Bugün tedbir alıp harekete geçmezsek yarın daha ağır yükler taşıyabiliriz. Sevdiklerimiz için aşı olup tedbirlere uyalım” ifadelerini kullandı.
Exit mobile version