Gündem

Sağlık Bakanı Koca Kötü Haberi Duyurdu Türkiye’de En Çok Görülen Varyant…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye’de ağırlıklı olarak Delta varyantının etkili olduğunu bildirdi. Dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısının ardından sorulara yanıt verdi. Herhangi bir kısıtlamanın gündemde olmadığını belirterek, Ülkemizde en çok görülen varyantın delta ve delta plus mutasyonu olduğunu belirtti.

100 Milyona Yakın Kişi Aşı Oldu

Bakan Koca, Kolombiya’da ortaya çıkan ve tüm dünyaya hızla yayılan “Mu” varyantının ise ülkemizde şu anda iki kişide görüldüğünü söyledi. Koca, “Genel olarak aşılama oranları giderek artıyor. 100 milyona herhalde 2-3 gün içinde erişeceğiz. Bu anlamda önemli bir sayı. Çift doz ve en az 1 doz aşı olma oranları da giderek yükseliyor” ifadelerinde bulundu.

PCR Testi Ücretli Olacak Mı?

PCR testlerinin ilerleyen günlerde ücretlendirileceği yönündeki soruları cevaplayan Koca, “PCR testinin ücretli olması gibi bir seçeneği düşünmüyoruz. Yani PCR testinin şu an uygulandığı şekliyle devam etmesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Mu Varyantı İle ilgili Tedbir Alınacak Mı?

Mu varyantı ile ilgili soruları da yanıtlayan Koca, ” Mu varyantı ile ilgili şu an ilave bir tedbir getirmeyi düşünmüyoruz. Çünkü şu ana kadar 2 vaka dışında “Mu” varyantı tespit ettiğimiz kişi olmadı.” dedi.

Sağlık Bakanı Koca, ” İki doz aşı yapılan vatandaşların sayısının artmasıyla vakaların giderek artacağını düşünüyorum. Ama bizim toplumsal bağışıklık oluşuncaya kadar maske, mesafe gibi bildiğimiz klasik tedbirlere mutlak uyum sağlamamız gerekiyor” dedi.