GündemSağlık

Sağlık Bakanı Koca’dan Flaş Açıklamalar! Maske Ve Mesafe Kurallarına…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden dün yaptığı paylaşımda aşının önemi ile ilgili uyardı. Koca, “Günlük vaka sayısında 20.000’in altını kritik eşik kabul ediyoruz. Yeni vaka sayılarımızsa 30.000’e yaklaşmış durumda. Bugünkü vefat sayımız, daha önceki yüksek vaka sayılarının sonucu olarak 227. Bu tabloya karşı, başarının şartı tedbirlere muntazaman uyum ve aşıdır” ifadelerini kullandı.

Resim

227 Kişi Koronavirüs Kaynaklı Nedenlerden Hayatını Kaybetti

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 29 Eylül Çarşamba gününe ait günlük covid-19 tablosunu paylaştı. Türkiye’de son 24 saatte yapılan toplam test sayısı dün itibariyle 355.442 oldu. Vaka sayıları ise düne göre azalarak 29.386 oldu. İyileşen hasta sayısı ise 31.018 oldu. 227 kişi covid-19 kaynaklı nedenlerden hayatını kaybetti.

Maske Mesafe Kurallarına Uymalıyız

Bakan Koca yaptığı açıklamada salgın kapsamında son dönemde daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini ve maske mesafe kurallarına uyulması gerektiğini belirterek, “Salgın şartlarında yaşamaktan hepimiz sıkıldık. Fakat hayatın eski akışına dönme isteği sağlığımız pahasına olmamalı. Maske ve mesafe kuralına uyalım, virüse karşı direnç kazanmak ve toplum bağışıklığını sağlamak için aşılarımızı yaptıralım” açıklamasında bulundu.