GündemSağlık

Sağlık Bakanlığı Kararı Duyurdu: 12-15 Yaş Aralığına Aşılama Çalışmaları Başlayacak

Vakaların artmasıyla birlikte aşılama oranları da paralel olarak yükselmeye başladı. Sağlık Bakanlığı, aşılama çalışmalarında düzenlemelerde bulundu. Alınan karala birlikte 6 Eylül’de okullar yüz yüze eğitime başlayacak. Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı aşılama çalışmaları ile ilgili kararlar aldı.

Aşılama yaş ortalaması 15’e inecek. 15 yaş üstündekiler ve kronik hastalığı olan 12 ya’a aşılama çalışmalarına başlanacak. Pandemi döneminde online eğitim alan öğrencilere 6 Eylül’de okulların açılması ile birlikte aşıyla ilgili müjde verildi. Aşılama çalışmaları son hızda devam ederken 15 yaş üstü vatandaşlara ve kronik rahatsızlığı bulunan 12 yaş ve üstüne aşı hakkı tanındı. Uzmanlar okullar açılmadan önce12-15 yaş arasında da yüksek riskli grupları aşılamayı planlıyor.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın Aldığı Kararlar Doğrultusunda

Yurt dışına çıkışlarda bazı ülkeler tarafından iki doz BioNTech aşısı istenmesi nedeniyle, iki doz Sinovac ve bir doz BioNTech yaptıranlara dördüncü doz aşı hakkı tanındı. Sağlık çalışanları ve öncelikli gruptakilere ise dördüncü doz aşı hakkı verildi.