GündemKamu

Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli 85 Bin Personel Alımı Kontenjanları Belli Oluyor!

Sağlık Bakanlığı bünyesine alımı yapılacak 85 bin sözleşmeli personel alımında yeni gelişmeler yaşandı. 2 Ay önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde hizmet veren hastanelere, farklı kadrolardan 85 bin yeni personel alımı yapılacağını ifade etmişti. Bakan Koca’nın açıklaması sonrası yüzbinlerce kişide heyecanlı bekleyiş devam ediyor.

2022 yılı içerisinde yapılması planlanan söz konusu personel alımında; 32 bin tıbbi sekreter, 12 bin hemşire, 40 binden fazla da tekniker ve teknisyen ile ebe fizyoterapist, ATT ile diğer tüm sağlık personeli kadrolarına alım gerçekleştirileceği belirtildi. Bu belirtilen kadrolar dışında ayrıca şoför alımları da yapılacak.

PERSONEL ALIMLARI 2022 YILSONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Sağlık Bakan Koca söz konusu kadrolara personel alımlarının bu yılsonuna kadar tamamlanacağı belirtmişti. Bakan Koca’nın son yaptığı açıklamada ise resmi ilanın kısa bir süre içerisinde yayınlanacağını ifade etmişti.

ALIM YAPILACAK İLLER VE KONTEJYANLAR BELLİ OLUYOR

Sağlık Bakanlığı bünyesine alım yapılacak 85 bin sözleşmeli personelin alımı yapılacağı iller ve kontenjanlar belli olmaya başladı. İşte açıklanan iller ve alım yapılacak kadro dağılımları…

PERSONEL ALIMI İÇİN AÇIKLANAN İLLLER VE KADROLAR

Afyonkarahisar Personel Alımı Kadro ve Sayıları

Erzincan Personel Alımı Kadro ve Sayıları

Mardin Personel Alımı Kadro ve Sayıları

Mersin Personel Alımı Kadro ve Sayıları

Niğde Personel Alımı Kadro ve Sayıları

Şırnak Personel Alımı Kadro ve Sayıları

Trabzon Personel Alımı Kadro ve Sayıları