Sağlık Bakanlığı yeni personel alımı duyurusu paylaşıldı! Karar Resmi Gazete’den duyuruldu!

Sağlık bakanlığı paylaşmış olduğu yeni personel alımı ile ilgili detayları netleştire da. Toplamda 34.988 personel alımı gerçekleştirilecek.

2024 yılının ilk Sağlık Bakanlığı personel alımı duyurusu paylaşıldı. Duyuru kapsamında 35.000’e yakın personel alımı için detaylar paylaşıldı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Bakanlık yeni personel alımı

Sağlık bakanlığı yeni bir personel alımı dururuz paylaştı. Karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Toplamda 34.988 personel alımı gerçekleştirilecek.

Bu kapsam içerisinde her yıl yapılan istihdam ile birlikte bakanlığı 2023 yılında 85.000 yeni personel alımı yapmıştım. 2024 yılında ise bu rakamın üzerinde bir alimin gerçekleşmesi bekleniyor.

34.988 personel alınacak

Sağlık Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu duyuruya göre 34.988 sağlık personeli alımı gerçekleştirilecek. Alım için kontenjan ve ilan detayları açıklandı. Kontenjan dağılımı tek tek açıklandı.

 

27.000 sağlık personeli alınacak

Eleman temini adına güçlük çeken yerler kapsamı içerisindeki hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin verimli şekilde yürütülebilmesi amaçlı sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek. Alanlar ise acil sağlık hizmetleri, ilçe sağlık müdürlükleri, sağlık evi ve yataklı tedavi birimleri adına olacak. Kontenjan dağılımı ise şu şekilde:

 

7988 kişilik personel alımı

Resmi Gazete üzerinde yayımlanan diğer bir personel alımı ise 7988 kişi ile yapılacak. Bu kapsam içinde bakanlık bünyesindeki kadrolar doldurulacak. Alım yapılacak kontenjan dağılımları şu şekilde:

Alım yapılacak kadrolar ile ilgili tüm detaylar bakanlığın web sitesinden paylaşıldı. Konuyla ilgili ilerleyen günlerde başvuru adresleri ve detaylı bilgilerin açıklanması bekleniyor. Adaylar belirlenen kal dolardaki özel şartları sağlamaları koşulu ile atanacak.

Exit mobile version