GündemManşet

Sağlık Bakanlığı yetkilisi kısıtlamaların ne zaman kalkacağını açıkladı!

Türkiye’de corona virüsü salgınının yayılımını önlemek için yoğun tedbirler uygulanıyor. Vaka sayılarının azalması ve aşı çalışmaların başlaması ile beraber vatandaşların kısıtlamaların ne zaman kalkacağına ilişkin merakı da arttı. Bu konuda açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanlığı yetkilisi, 15 Mart tarihinde kısıtlamaların büyük çoğunluğunu kaldırmayı hedeflediklerini söyledi.

Corona virüsü salgınına karşı mücadele Türkiye’de devam ediyor. Salgın nedeniyle kısıtlama tedbirleri alındı. Kısıtlamaların ne zaman kalkacağı konusunda ise Sağlık Bakanlığı yetkilisi ‘şartlı’ verdi. HaberTürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya’ya açıklamalarda bulundu.

Hedefimiz okulları ve restoranları açabilmek

Yetkili isim tarafından yapılan açıklamalarda, “Hedefimiz 15 Mart’ta 27 milyon aşılama sayısına ulaşmamız halinde yasakların büyük bölümünü kaldırmak, okulları ve restoranları açabilmek” ifadeleri kullanıldı.

Sarıkaya’nın yazısında aşılama çalışmalarına de değinildi. Sarıkaya yazısında, “Çin’ den gelecek yeni grup aşı ile ilgili hazırlıklar tamamlanmış; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 30 milyon doz aşının Mart’ın ilk haftasına kadar ulaşması bekleniyor. Ancak kesin bir süre verilmesinden de kaçınılıyor, çünkü Çin’de ortaya çıkan yeni salgından kaygı duyuluyor, buna karşın 11 milyon doz bekleniyor.
Dolayısıyla bu hızda gidildiğinde ikinci doz aşılarla birlikte Mart’ın ortasında 15 milyon kişinin ikinci dozlarının bitmiş olacak” dedi.

Yazının devamında şu ifadeler kullanıldı:

“50 milyon dozun tamamının bu sürede gelmesi halinde bu sayı 25 milyona kolaylıkla ulaşacak. Zaten Sinovac’tan gelen ile nüfusun bu kadarının, Biontech’ten gelecek 4,5 milyon ile de 2,25 milyonun daha aşılanması ile 27 milyon kişinin Mart ortasında aşılanması söz konusu.
Bakanlığın etkin ve yetkin isminin şu sözleri önemli: ‘Hedefimiz 15 Mart’ta bu sayıya ulaşmamız halinde yasakların büyük bölümünü kaldırmak, okulları ve restoranları açabilmek…’ Şubat 15 için ise kimse şu aşamada ciddi bir umut veremiyor…”

Türkiye’de corona virüsü son durum

Sağlık Bakanlığı 16 Ocak 2021 corona virüsü tablosunu açıkladı. Açıklanan tabloya göre, 156 bin 792 test uygulandı. 7 bin 550 vaka tespit edildi. 902 kişi hasta olarak kaydedildi. Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 168, iyileşenlerin sayısı ise 8 bin 5 olarak açıklandı.