GündemSağlık

Sağlık Bakanlığı’ndan Flaş Omicron Açıklaması

Uzun zamandır tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsü mutasyona uğramaya devam ediyor. İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve her geçen gün etkinliğini arttıran koronavirüs hala dünyanın bir numaralı gündemi. Virüsün geçirdiği mutasyonlar, virüsün insana etkisini kayda değer bir şekilde etkiliyor. Ortaya çıktığı günden itibaren sayısız araştırma yapılan virüs ile ilgili son olarak endişe verici bir mutasyon keşfedildi.

Yeni Varyant Ülkemizde Yakından Takip Ediliyor

Geçtiğimiz günlerde Güney Afrika’da ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “endişe verici varyant” olarak sınıflandırılan ve bilim dünyayı hayrete düşüren dayanıklılığı ve bulaşma hızı ile Omicron adını alan virüs bilim dünyasında endişe yaratmaya devam ediyor. Ortaya çıkan yeni varyantla ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanlığı, “Sağlık Bakanlığı’ndan, ‘Kovid-19 pandemisinde oluşan varyantlar ve özellikle son dönemde gündemde olan Omicron varyantı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yakından takip ediliyor. Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Ulusal Viroloji Referans Laboratuvarlarında varyantların tespitine yönelik sekans analizleri yapılarak uluslararası platformlarla paylaşılıyor” ifadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yeni varyantın ülkemizde de görüldüğünü açıklamıştı. Vatandaşları endişelendiren yeni varyant ile ilgili 12 Aralık tarihinde yaptığı açıklamada Bakan Koca, “lkemizde toplam 6 kişide Omicron varyantı tespit edilmiştir. Biri İstanbul’da, 5’i İzmir’dedir. Bu 6 kişi Covid-19’u hafif belirtilerle geçirmektedir. Hastaneye yatırılmalarına ihtiyaç olmamıştır. Vatandaşlarımız kaygılanmamalı, tedbirlere uymalı, eksik aşılarını tamamlamalıdır” demişti.