Sağlıkta şiddeti saçlarını keserek protesto ettiler

Silivri Devlet Hastanesi’nde bir hemşirenin hasta yakınları tarafından saldırıya uğraması sonucu saçlarının yolunduğu iddialarının gündeme gelmesinin ardından sağlık çalışanları da olaya tepki gösterdi. Birlik Sağlık Sen üyesi hemşireler, yaşanan olayı saçlarını keserek protesto etti.

Birlik Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı hemşire Neslişah Karakaptan, sağlıkta şiddetin bitmemesinin temel sebebinin etkili caydırıcı kanunların çıkartılmaması olduğunu ve hiçbir sağlık çalışanına şiddet uygulanmaması gerektiğini vurguladı. Karakaptan, sağlık çalışanlarının da kamu hizmeti verdiğini belirterek, “Her birinin ailesinin olduğunu unutmamak gerekir” dedi.

Sağlıkta şiddet ne zaman sona erecek?

Silivri Devlet Hastanesi’nde meslektaşının başına gelen saldırıdan dolayı çok üzgün olduğunu dile getiren Karakaptan, “Bu kabul edilebilir bir olay değildir. Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet ne zaman sona erecek? Ne zaman sağlıkta şiddet yasası uygulanacak? Ne zaman bizler meslekelerimizi güvenli bir ortamda icra edeceğiz? Sağlık çalışanlarının hiç mi değeri hiç mi kıymeti yok. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara ağır cezalar vermek bu kadar mı zor? Bizler Sayın Sağlık Bakanımızdan sağlıkta şiddeti seyretmek ve kınamak yerine en etkili yasaları çıkartmasını ve bir an önce uygulamaya geçmesini bekliyoruz. Bir meslektaşımızın daha canından olmasını istemiyoruz” sözlerini kaydetti.

HABER/ Didar DEMİRCİ

Exit mobile version