Sahil Güvenlik Komutanlığı 2022 Yılı İçin Memur Alımı Yapacak!

Sahil Güvenlik Komutanlığı 2022 yılı için memur alımı yapacağını duyurdu.2022 yılı için farklı branşlarda ve eğitim seviyelerinde çok sayıda memur alımı yapılacak.Başvurular 21 Aralık 2021 tarihinde başlayacak.

ALIMI YAPILACAK BRANŞLAR

Sahil Güvenlik yayımladığı duyuru ile başvuru kılavuzunu yayımlamadı. Net olarak branş dağılımı belli olmasa da bir kısmı Resmi Gazete üzerinde yayımlandı. İşte kılavuz öncesi  yayımlanan branş dağılımı:

Hizmetli,

Berber,

Garson,

Elektronik Teknisyeni,

Hesap Sorumlusu,

Mali İşler Memuru,

Video Montaj Tekniker,

Sahil Güvenlik

FARKLI SEVİYELERDE MEMUR ALIMI YAPILACAK

Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine memur alımları için en az lise mezunu seviyesinde kadrolarını duyurdu. Bu yönde Lise Mezunu Hizmetli, Berber, Garson, Elektronik Teknisyeni, Hesap Sorumlusu alınacak.

Ön Lisans mezunu ise Mali İşler Memuru ve Video Montaj Tekniker alımları yapacak. Diğer pozisyonlar için ise Lisans seviyesinde kadrolar kullanılacak.

KPSS PUAN ŞARTI!

Devlet Memuru alımı için alımlarda Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı kullanılacak. Bu kapsamda 2020 yılı KPSS Puanı geçerli olacak. Adayların Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSP3 puan türünden puana sahip olmaları

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Diğer Devlet Memuru alımlarında olduğu gibi yapılacak memur alımları içinde yaş şartı aranacak. Adayların 18 yaşını tamamlamış olması ve 36 yaşından gün almamış olan adaylar başvuru yapabilecektir.

”KPSS ve Yaş Şartları” dışında adaylardan 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacaktır.Ayrıca,

Herhangi bir kurum veya kuruluşta görev yapmıyor olmak,

Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gereklidir.

Exit mobile version