Salgın Ne Zaman Bitecek? BioNTech Aşısının Mucidi Uğur Şahin Ve Özlem Türeci’den Flaş Açıklamalar

BioNTech’in kurucusu Uğur Şahin ve Özlem Türeci’den flaş aşı açıklamaları geldi. Tüm dünyayı saran  koronavirüs hızla yayılmaya devam ediyor. . Her geçen gün mutasyona uğrayan virüs için geliştirilen aşılar için yapılan çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. BioNTech’in kurucu ortaklarından olan Uğur Şahin ve Özlem Türeci corona virüsü aşısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özlem Türeci pandeminin ne zaman biteceğine dair soruları yanıtladı. Detaylar haberimizde…

Türeci, “Birkaç Yıl Daha Bu Virüsle Uğraşacağız”

Koronavirüse karşı aşılama çalışmaları her geçen gün hız kesmeden devam ediyor. Dünya genelinde 6 milyardan fazla insan aşı oldu. Salgının seyri değişse de vaka sayıları hala hızla artmaya devam ediyor. Peki pandemi ne zaman bitecek? Salgın daha ne kadar sürecek? Alman DW’ye açıklamalarda bulunan Uğur Şahin ve Özlem Türeci, “Covid-19 ne olacak pandemi ne zaman sonlanacak?” sorularını cevaplayan Türeci geleceğin mevcut aşılara karşı bağışıklığı olan başka varyantların görülüp görülmeyeceği ile şekilleneceği açıklamalarında bulundu. Türeci, “Elbette birkaç yıl daha virüsle uğraşacağız” dedi. Yıllar içinde koronavirüsünde bazı gruplarının her yıl veya iki yılda bir aşılandığı grip virüsünde bir virüse dönüşebileceğini belirtti. “Diğer virüs mutasyonlarına karşı yeni nesil aşınız üzerinde mi çalışıyorsunuz?” sorusunu cevaplayan Uğur Şahin, “Evet, şu anda nispeten küçük bir gönüllü grubunda varyant aşıları test ediyoruz. Güney Afrika beta varyantı üzerine bir çalışma neredeyse tamamlandı ve delta varyantı üzerinde esas olarak veri toplamak için devam eden bir çalışma var” ifadelerini kullandı.

Yeni aşılar üretilecek mi? sorularını yanıtlayan Uğur Şahin,  ‘Yeni aşılar üretebileceğimizi ve halihazırda kullandığımız aşılar kadar güvenli olduklarını göstermek için klinik olarak test edebildiğimizi göstermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version