Sana Bu Saçla Şiir Okutmam Dedi! 30 Ağustos’ta Büyük Rezalet

Şile’de düzenlenen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümünde yaşanan olay kutlamaların tüm coşkusunu gölgede bıraktı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen, katıldığı törende bir öğrenciyi saçının bir kısmı maviye boyalı olduğu için “Sana bu saçla şiir okutmam!” dediği iddia edildi.

Tüm yurtta büyük bir özenle hazırlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları talihsiz bir haberin gölgesinde kaldı. Haberler.com’un haberine göre Şile İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özen, katıldığı törende şiir okumak için hazırlanan bir öğrenciye saçının bir kısmı mavi olduğu için “Sana bu saçla şiir okutmam!” diyerek şiir okumasını engelledi.

Baba; “Yasal Yollara Başvuracağız”

Şiir okuması engellenen çocuğun babası Koray Cengiz, “Biz çocuklarımla her törene katılırız, bugün de öyle oldu. Öğretmenleri çocuklarımı şiir okumaları için seçmiş. Çocuklar 3-4 gündür hazırlanıyorlar. Bugün de tören alanına gittik ve çocuklarımı kürsü tarafına bıraktık. Daha sonra baktım oğlum bana doğru geliyor. ‘Ne oldu?’ dedim. Çocuğum bana, ‘Baba bana okutmuyor, saçım boyalı olduğu için’ dedi.” Oğlunun çok üzüldüğünü belirten baba, yasal yollara başvuracağını ifade etti.

Exit mobile version