Sanatçılardan Acun Ilıcalı’ya şok tepki: “Haram zıkkım olsun”

Acun Ilıcalı geçtiğimiz günlerde 99.5 milyon TL'ye aldığı yeni uçağıyla gündeme gelmişti. Çıkan haberlerin ardından sanatçılar ünlü televizyoncuya tepki gösterdi. Bazı sanatçılar sosyal medya hesaplarından; "Acun, uçak alacağına telifleri öde” diye serzenişte bulundu.

Acun Ilıcalı, 99.5 milyon TL’ye yeni bir uçak satın aldı. Bazı sanatçılar, “Acun, uçak alacağına telifleri öde” diyerek tepki gösterdi.

TV8 patronu Acun Ilıcalı’nın Survivor yarışmasını gerçekleştirdiği Dominik Cumhuriyeti’ne uçmak için yeni bir uçak aldığı dün haberlere yansımıştı.

Değeri 13 milyon dolar (99.5 milyon TL) olan özel jetini Global Express XRS 2012 model uçakla değiştiren Ilıcalı’yla ilgili bu haber üzerine sanatçılardan tepki geldi.

Ünlü beste ve söz yazarı Şehrazat başta olmak üzere birçok isim “Önce telif ücretlerini öde” diyerek sosyal medyadan Acun Ilıcalı’ya tepki gösterdi. Şehrazat ayrıca “Haram zıkkım olsun” diye yazdı. Şehrazat kendine ait sosyal medya hesabından; “Uçağını almadan önce bizim şu telifleri ödeseydi terbiyesiz. Emek hırsızı. Haram zıkkım olsun” ifadelerini kullandı. Şehrazat’ın paylaşımına bir destek de film yapımcısı Hakan Eren’den geldi. Eren; “Acun uçak almayı biliyor ama sanatçıların teliflerini ödemesini bilmiyor. Yıllardır süren mahkemeleri var ödenmeyen teliflerle ilgili. Uçağın bir teker parası oysa ödeyeceği telifler. Ne kadar acı ve üzücü bir durum” dedi. Şarkıcı Melike Demirağ ise sosyal medya hesabından; “Telif hakkı ödememek emek hırsızlığı yemektir. Devrin zihniyeti hak yemek olunca, her köşeden çıkan birini görüyorsun” açıklamasını yaptı.

 

 

 

Exit mobile version