Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın Verdiği Teşvikler, Meyvesini Vermeye Başladı! 13 Bin 575 İstihdam Tamam; 21 Bin 86 Kişilik İstihdam Yolda!

Hesap verilebilir bir yönetim anlayışı sebebiyle verdikleri teşviklerden yapılan yatırımlara kadar her bir kalem hesabı Resmi Gazete aracılığıyla kamuoyuna duyuran bakanlıklar, haziran ayı verilerini de temmuz ayının gelmesiyle birlikte paylaşmaya başladı. Verilerini ilk paylaşan bakanlık ise, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı oldu. Bakanlık, haziran ayında verilen teşvikleri açıkladı.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın Haziran Ayı Teşvikleri Açıklandı

Her ay bir önceki ayda teşvik verdiği kuruluşları Resmi Gazete ile yayınlayan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, 17 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazete’de haziran ayı verilerini yayınladı. Resmi Gazete’nin 31895 sayılı yayımı ile ortaya çıkan veriler sonucunda haziran ayı içerisinde daha önce verilen teşviklerin oluşturduğu istihdam sayısı ortaya çıkarken; aynı zamanda haziran ayı içerisinde verilen teşviklerin de ne kadarlık bir istihdam yaratacağı da belli oldu.

Verilen Teşvik Belgeleri 13 Bin 575 Personelin İstihdamını Sağladı

Haziran ayında verilen teşvik belgeleri sonucunda yayınlanan verilere göre; teşvik alan 238 yatırım şimdiye dek 13 bin 537 personelin istihdamını sağladı. Aynı ay içerisinde en çok yatırım teşviği alan kuruluş Özaltın Otel İşletmeleri A.Ş. olurken, bu işletmenin yatırımı Antalya’ya otel, golf tesisi ile kongre merkezi yapımı için teşvik başvurusunda bulunduğu Resmi Gazete yayımlanan kararname ile ortaya çıktı.

21 Bin 86 Personel Daha İstihdam Edilecek

Haziran ayı için verilen teşvik belgelerinin verileri incelendiğinde geçtiğimiz ay için verilen teşvik belgelerinin ilerleyen tarihlerde ortaya çıkaracağı istihdam rakamı da belli oldu. Verilen 824 yeni yatırım teşviki ile 29 milyardan fazla yatırımın gerçekleştirileceği öğrenilirken; bu yatırımların toplamda 21 bin 86 kişinin istihdamını da destekleyeceği ortaya çıktı. İstihdam için yatırımların hemen ardından harekete geçecek olan işletmeler, ilanlarını önümüzdeki günlerde yayınlamayı planlıyor.

Exit mobile version