Gündem

Sarı kodlu uyarı yapıldı: Bu illerde yaşayanlar dikkat! Kuvvetli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 11 Temmuz hava durumu açıklaması geldi. Bayram dolayısıyla plan yapacak vatandaşlar tarafından hava durumu haberleri merak ediliyor. Meteoroloji’den alınan verilere göre, Ege Bölgesi’nde hava az bulutlu geçecek. Ancak yurdun birçok kesiminde sağanak yağış bekleniyor. Kuvvetli yağışla birlikte oluşabilecek sel ve su baskınlarına karşı birçok ile uyarı yapıldı.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize il geneli ve Artvin kıyılarında yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE BÖLGESİ HAVA DURUMU

Az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLİ °C, 34°C
Parçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 30°C
Az bulutlu

KÜTAHYA °C, 25°C
Parçalı bulutlu

MANİSA °C, 34°C
Parçalı ve az bulutlu

SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Erzincan ve Ardahan çevreleri, Hatay’ın kıyı kesimleri ile Akdeniz’in Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize il geneli ve Artvin kıyılarında yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olması bekleniyor.