Gündem

Savaşın 12. gününde Rus ordusu Kiev kapılarına dayandı: “Birkaç kilometrelik bir uzaklık söz konusu”

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı işgal harekatında 12. güne girildi. 24 Şubat tarihinden bu yana devam eden savaşta Rus birliklerinin, Ukrayna’nın başkenti Kiev’e gireceği beklentileri bugün itibariyle arttı. CNN Türk muhabiri Mücahit Topçu, bölgeden aktardığı bilgilerde, “Bugün önemli bir gün. Rusya Kiev’in kapısına kadar dayanmış durumda.” sözlerini dile getirdi. Bölgeden gelen bilgilere göre Rus askeri birlikleri Kiev’e birkaç kilometrelik uzaklıkta başkente girmek için hazırlanıyor.

Rusya Ateşkese Uyacak Mı?

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaş 12. gün itibariyle devam ediyor. Rus askerleri başta Kiev olmak üzere ülkede birçok bölgede saldırılarına devam ederken, bugün Rusya ve Ukrayna arasında müzakerelerin 3. turunun gerçekleştirilmesi bekleniyor. Rus ve Ukraynalı heyetler daha önce 2 kez bir araya gelmişti ve bu müzakerelerin ikincisinde, Ukrayna’daki sivil halkın tahliyesi için geçici ateşkes anlaşması sağlandığı belirtilmişti. Ancak Rusya geçici ateşkes anlaşmasına uymamıştı.

Rus Ordusu Kiev’e Birkaç Kilometre Uzaklıkta

Rus ordusunun Kiev’e bugün girebileceği konuşulurken, CNN Türk muhabiri Mücahit Topçu bölgeden bilgileri aktardı. Topçu “Bugün önemli bir gün gün. Rusya Kiev’in kapısına kadar dayanmış durumda. Birkaç kilometrelik bir uzaklık söz konusu. Bunun öncesinde Rusya’dan önemli bir açıklama geldi. Belli noktalarda insani koridorların açılması amacıyla bir ateşkesin olduğu belirtildi. Tabi bu ateşkeslere ne kadar uyulacak, bunu önümüzdeki saat dilimlerinde göreceğiz. Ateşkes sağlandıktan sonra vatandaşların bölgeden tahliyesi yapılıyor. Önceki gün de Mariupol’de ateşkes kararı alınmış ancak uyulmamıştı” sözlerini dile getirdi.

Beton Bariyerler Hazırlandı

Kiev’den gelen bilgilere göre Ukrayna ordusu ve halkı, Kiev’de kum torbalarla ve demir bariyerlerle hazırlık yapıyor. Askerlerin sahaya indiği bilgisi gelirken, beton bariyerlerin de kat kat yükseldiği bildiriliyor. Kiev’in kuzeybatı bölgesinde çatışmaların yoğunlaştığı ifade ediliyor ve bugünkü saldırılarda da aynı noktada çatışmaların sürmesi bekleniyor. Öte yandan müzakerelerin 3. turundan nasıl sonuçlar çıkacağı da takip ediliyor.