Savaşın zam etkisi ikinci günde geldi! Fırlayan petrol fiyatlarıyla benzin ve motorine zam geldi, bazı bölgelerde fiyat 17 TL’yi aşıyor

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı askeri operasyonlar, bölgede ağır tahribatlar yaratırken, savaşta ikinci gün de geride kaldı. Ukrayna Devlet Başkanı Vlodimir Zelenskiy ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Minsk’te heyetler aracılığıyla masaya oturacağına dair haberler gündeme gelirken, savaşın ekonomik yansımaları da gündeme gelmeye devam ediyor. Rusya’nın işgal harekatının başlaması ile birlikte küresel ekonomi piyasalarında sert dalgalanmalar yaşandı. Özellikle savaşın başladığı 24 Şubat Perşembe günü, altın ve petrol fiyatları sıçradı. Ons altın 1.924 dolar ile 18 ayın zirvesine dokunurken, Brent petrolün varil fiyatı da 2014’ten bu yana ilk kez 100 dolar seviyesini gördü. Petrol fiyatındaki artış, beklendiği gibi Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına yansıdı. Yurtiçinde benzin ve motorine zam geldi.

Brent Petrol 8 Yıl Sonra 100 Doları Gördü

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın başlaması ile birlikte Brent petrol dün, 2014 yılından bu yana ilk kez 100 dolar seviyesini gördü. Petrol fiyatında yaşanan artış ile birlikte birçok uzman ve sektör yorumcusu, akaryakıtta pompa fiyatına yansıyacak zamların gelebileceğini dile getirmişti. Beklentiler doğru çıktı ve Türkiye’de akaryakıta zam geldi. Benzinin litre fiyatı 1,61 TL ve motorinin de litre fiyatı 1,51 TL artış gösterdi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak olan zam sonrasında benzin ve motorinin litre fiyatı bazı şehirlerde 17 liranın üzerine çıkacak.

EPGİS’ten Zam Açıklaması Geldi

Rusya’nın Ukrayna’ya işgal harekatı başlatmasından sonra petrol fiyatları sıçrama yaptı ve Brent petrolün fiyatı 8 yıl aradan sonra ilk kez 100 doları gördü. Yaşanan bu sert değer artışı ile birlikte Türkiye’de akaryakıt fiyatlarına da zam geldi. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’ndan (EPGİS) yapılan açıklamaya göre bu gece yarısından itibaren benzinin litre fiyatına 1 lira 61 kuruş ve motorinin litre fiyatına da 1 lira 51 kuruş zam geldi. Zamlar bu gece yarısından itibaren pompaya yansıyacak.

O Bölgelerde Motorinin Fiyatı 17 TL’yi Aşacak

Akaryakıta gelen zamların ardından İstanbul’da benzinin litre fiyatı ortalama 15,15 TL’den 16,76 TL’ye, Ankara’da 15,24 TL’den 16,85 TL’ye, İzmir’de ise 15,26 TL’den 16,87 TL’ye yükselecek. Ankara’da ortalama 15,57 TL litre fiyatından satılan motorinin litre fiyatı ise bazı bölgelerde 17,08 TL’yi bulacak. Motorinin litre fiyatı ortalama olarak İstanbul’da 15,48 TL’den 16,99 TL’ye, İzmir’de ise 15,57 TL’den 17,08 TL’ye yükselecek.

Exit mobile version