Savaştan son dakika gelişmeleri: Kremlin’den kritik açıklamalar geldi, savaşa girmesinden korkulan Belarus adım attı

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal harekatında, savaşın 7. gününde Ukrayna topraklarında sıcak çatışmalarda kan dökülmeye devam ediyor. Bölgedeki gelişmeler dünya gündemine gelmeye devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Kiev’de bulunan gizli sığınağın kapılarını yabancı gazetecilere açtı. Zelenskiy, sığınakta CNN International’e konuştu ve ateşkes için şartlarını açıkladı. Öte yandan Belarus, Ukrayna sınırındaki birliklerini 2 katına çıkarma kararı aldı. Bir diğer yandan ise ABD Başkanı Joe Biden, ülkesinin hava sahasını Rus uçaklarına kapattığını açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’da Herson kent merkezinin ele geçirildiğini duyurdu. Sıcak çatışmalar devam ederken, bölgeden son dakika haberleri de gelmeye devam ediyor.

Belarus Savaşa Dahil Mi Oluyor?

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal harekatında 7. günde sıcak çatışmalarda kan dökülmeye devam ediyor. Rus orduları Kiev ve diğer şehirlere bombalar ve füzeler yağdırırken, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Kiev’de bulunan gizli sığınağından dünyaya seslendi ve sığınağın kapılarını yabancı gazetecilere açtı. Zelenskiy, ateşkes görüşmelerinin ciddiye alınabilmesi için saldırıların durdurulması gerektiğini belirtti. Öte yandan savaşa dahil olmasından korkulan Belarus, Ukrayna sınırındaki birlik sayısını 2 katına çıkarma kararı aldı. Bölgeden son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

“Rus Birlikleri Kiev’e Daha Yakın”

Kiev Belediye Başkanı Kliçko, yaptığı açıklamada “Rus birlikleri başkent Kiev’e daha yakın” sözlerini dile getirdi. Gece boyunca Bucha, Bila Tserkiv ve Gostomel’de şiddetli çatışmaların devam ettiğini ifade eden Kliçko “Kiev ayakta ve ayakta kalmaya devam edecek” ifadelerini dile getirdi. Ukrayna’dan gelen haberlerle birlikte, dünyanın gözü bir kez daha müzakerelere çevrildi. Kremlin’den gelen açıklamalarda müzakere görüşmelerine ilişkin değerlendirmeler paylaşıldı. Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Ukraynalı yetkililerin 2. tur görüşmelerine gelip gelmeyeceklerinin belli olmadığını öne sürdü.

Kremlin’den Kritik Açıklamalar

Kremlin’den gelen açıklamalarda, müzakere ile ilgili çelişkili bilgiler olduğunu öne süren Dimitry Peskov, Rusya tarafının görüşmeye hazır olduğunu ve bugün geç saatlere kadar haber bekleyeceklerini belirtti. Peskov, Rusya’nın hiçbir ülkenin sınırında hak iddia etmediğini, halkın Putin’e desteğinin tam olduğunu ve Rusların da hazırda beklediklerini öne sürdü. Peskov açıklamalarında ayrıca Ukrayna’da aktif olan Neo-Nazilerin insanları öldürdüklerini ve 2014 yılından bu yana devam eden bu suç faaliyetlerinin cezasız kalmaması gerektiğini dile getirdi.

Exit mobile version