“Sazan Sarmalı” yöntemiyle 100 milyon dolandıran şebekeye operasyon

İzmir merkezli bir operasyon, araç ilanlarını kopyalayarak “sazan sarmalı” yöntemiyle ucuza satan bir dolandırıcılık şebekesinin ortaya çıkmasını sağladı. Şebeke, 437 kişiyi 100 milyon TL dolandırdı. Aynı zamanda, sahte kiralık ev ilanlarıyla mağdurlardan “Adınıza icra davaları var” şeklinde telefonlar açarak kaparo alan başka bir şebeke de İzmir merkezli başka bir operasyonla 65 kişiyle çökertildi.

Tunceli merkezli yapılan bir operasyonda, araç alım satım sitelerindeki ilanları kopyalayarak kendi araçları gibi satan 6 şüpheli yakalandı. Bu yöntemle 437 kişiyi 100 milyon lira dolandırdıkları belirlendi. Operasyon, bir kişinin 1,5 milyon liraya TIR alırken dolandırıldığı ihbarı üzerine başlatıldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği özel bir ekip kurarak çalışmalarını sürdürdü. Dolandırıcılar, sazan sarmalı yöntemiyle araç alım satım sitelerindeki ilanları kopyalayarak kendi ilanlarıymış gibi daha düşük fiyatlarla satıyor, ardından mağdurlara çeşitli bahanelerle para gönderterek dolandırıcılık yapıyordu.

Polisin uyarısıyla 9 kişi dolandırılmaktan kurtuldu

Operasyon sonucunda 6 şüpheli Tunceli, Batman ve Mersin’de yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda altın, döviz, sim kart, banka hesap kartları ve cep telefonları ele geçirildi. 9 kişi ise ekiplerin uyarısıyla araçlarını satmaktan son anda kurtuldu. Tutuklanan 2 şüpheli dışındakiler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir’de 65 kişi gözaltına alındı

Ayrıca, İzmir merkezli bir diğer operasyonda, sahte kiralık ev ilanlarıyla mağdurlardan “Adınıza icra davaları var” şeklinde telefonlar açan şebeke de çökertildi. Operasyon sonucu liderliğini Ö.A.’nın yaptığı suç örgütü üyeleri, 94 kişiyi toplamda 10 milyon lira dolandırmıştı. 65 şüpheli gözaltına alındı, adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda suç unsuru ele geçirildi.

Her iki operasyon da emniyetteki işlemlerin ardından adli makamlara sevk edildi, şüphelilerin mahkeme süreçleri devam ediyor.

 

Exit mobile version