Editörün SeçtikleriEkonomiGündem

Sebze fiyatında 30 kuruşluk ‘dev’ indirim! Bir bağ maydanozu hiç bu fiyata görmediniz…

Geçtiğimiz hafta başından itibaren temel gıda ürünlerine getirilen 7 puanlık KDV indirimi sebze ve meyve fiyatlarına da yansıdı. Ancak yansıyan indirim liradan değil, kuruştan ibaret oldu. Özellikle de son dönemde üst üste gelen zamlarla fiyatı büyük oranda artan maydanoz, ünlü bir zincir markette yalnızca 30 kuruş indirime girdi.

Geçen sene bağ adeti 1 liraya satılan maydanozun fiyatı 5 TL’ye dayanmıştı. Her mutfağın vazgeçilmez ürünlerinden olan bu sebzede görülen fiyat artışı nedeniyle, artık birçok haneye maydanoz giremez olmuştu.

Yürürlüğe giren KDV indirimiyle maydanozun yeni fiyatında yalnızca 30 kuruş tutarında bir indirim görüldü. Çoğu market “KDV indirimini fiyatlarımıza yansıttık!” başlıklı afişleri asarken, reyonlara bakıldığında görülen fiyat değişiklikleri herkesi şaşırtacak cinsten oldu.

İşte maydanozun ünlü bir zincir markette KDV indiriminden önce ve sonraki fiyatları:

Öyle görünüyor ki artık maydanoz gibi kolay erişilebilir bir sebzeyi çok daha uygun fiyatlara almak hayal oldu. Fiyat artışlarının önüne geçilemediği gibi, yürürlüğe giren indirim uygulamaları da ne yazık ki vatandaşın cebine beklendiği şekilde yansımadı…