Ocakçı çifti ‘nitelikli dolandırıcılık’tan tutuklandı

İzmir’de faaliyet gösteren bir holding aracılığıyla kâr payı vaadiyle üç binden fazla kişiyi 5 milyar TL’nin üzerinde dolandırdığı iddia edilen Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı, gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Holding sahibi çiftin de aralarında bulunduğu 27 şüpheli, “nitelikli dolandırıcılık” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üye olmak” suçlamalarıyla cezaevine gönderildi.

Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda İzmir, Tokat, Mersin, Ankara ve Adana’da düzenlenen baskınlarda 32 şüpheli gözaltına alındı. Ancak, zanlılardan 5’i adli kontrol kararıyla salıverildi.

27 kişi tutuklandı

Sedat Ocakçı ve eşi Seçilay Ocakçı’nın da aralarında bulunduğu 27 şüpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, holdingin kurucusu ve sahibi olan Sedat Ocakçı ile eşinin, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak için hazırlandıkları belirtildiği sırada Adana’da saklandıkları yerde yakalandıkları bilgisi verildi.

FETÖ soruşturmasında ordudan ihraç edilmiş

Bunun yanı sıra, Sedat Ocakçı’nın 2017 yılında Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında üsteğmen olarak görev yaptığı Türk Silahlı Kuvvetlerinden açığa alınarak ihraç edildiği ve operasyonda gözaltına alınanlar arasında emekli Tuğgeneral M.R.A’nın da bulunduğu kaydedildi. İzmir’deki 27 şüpheli ise emniyetteki işlemlerinin ardından “nitelikli dolandırıcılık” ve “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üye olmak” suçlamalarıyla Karşıyaka Adliyesi’ne sevk edilmişti.

Exit mobile version