Şehirler arası otobüs kullanan herkesi ilgilendiren açıklama!

Türkiye’de delta varyantının da etkili ile vaka sayılarında artışlar meydana geldi. Bu nedenle vatandaşlar yeni yasakların gelip gelmeyeceğini merak ediyor. Bu kapsamda açıklamada bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşı olmayanlardan yan yana oturulacak yerlerde test sonucu istenebileceğini söyledi. Yapılan açıklamada, şehirler arası otobüse binenlerin de bu kapsamda olacağı açıklandı.

Pandemide aşılama süreci devam ediyor. Ancak birçok vatandaş henüz aşı yaptırmış değil. Aşı olanlara uygulanacak yaptırımlar konusunda Bakan Koca açıklamada bulundu. Hürriyet Gazetesinden Abdulkadir Selvi’nin haberine göre Bakan Koca açıklamalarında, “Yan yana oturulacak yerlerde aşı olmayanlardan PCR testi istenebileceğini” açıkladı. Sinemaya, tiyatroya gitmek istiyorum, uçağa, şehirlerarası otobüse bineceğim diyorsanız… Aynı zamanda aşınızı da yaptırmadıysanız, PCR testi yaptıracaksınız…” ifadelerini kullandı.

Aşıya direncimiz yok

Zorlayıcı tedbirlerin olması kanaatinde olmadığını söyleyen Bakan Koca, “Ben ikna ederek aşı tereddüdünün kaldırılmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. Bunu başaracağımıza inanıyorum. Çünkü bu toplum yüzde 98 oranında kızamık ve benzeri aşıları çocuklarına yaptırabildi. Yani aslında aşıya direncimiz yok. Tereddüdümüz var. Bunu da vatandaşımızı bilgilendirerek, ikna ederek aşabileceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Sağlık Bakanlığı corona virüsü tablosuna göre son yapılan testlerde, 26.822 kişinin sonucu pozitif çıktı.

Exit mobile version