Şehirler Arası Tren Yoluculuğunda PCR Testi Şart Olacak Mı?

Vaka sayılarının artmasıyla birlikte PCR testi zorunluluğu da gündemi meşgul etmeye başladı. Salgının kontrol altına alınması için yeni uygulamalar hayata geçmeye başladı. Alınan kararlara göre yeni ay ile birlikte pandemi kuralları da güncellenecek.

Kontroller HES Kodu Üzerinden Yapılacak

6 Eylül itibariyle şehirler arası seyahatlerde sınırlamalar getirildi. Otobüs, uçak, tren ve diğer toplu taşıma araçlarında şehirlerarası seyahatler için uygulamalar getirildi. Alınan kararlara göre aşı yaptırmamış kişiler PCR testi yaptırmak zorunda. Hastalığı geçirmemiş, aşı olmamış veya negatif PCR testi olmayan kişilerin seyahatine müsaade edilmeyecek. 6 Eylülden itibaren kontroller HES kodu üzerinden sorgulanacak.

PCR Testi Zorunluluğu  Tren Yolculuklarına da Getirildi

Gar ve istasyon girişlerinde kontrolleri yapılan HES kodu sorgulamaları devam edecek. Trenlerde yapılacak olan kontroller esnasında gerekli belgeleri göstermeyen yolcuların seyahatine izin verilmeyecek. Gerekli belgeleri göstermeye vatandaşlar trenin durduğu ilk istasyonda trenden indirilecek ve bilet ücreti iade edilmeyecek. Tren yolculuklarında 2 yaş altı bebek yolcular için ise HES kodu aranmayacak. Hastalığı geçirmemiş ya da aşı olmamış kişiler 48 saat öncesinde yaptırılan negatif PCR test sonuçlarını göstermek zorunda. Havalimanlarında uygulanan PCR testi uygulaması da devam edecek. İsteyen yolcular burada PCR testi yaptırabilecek.

Exit mobile version