Şehirlerarası otobüsler adına yeni karar açıklandı! O tarihten itibaren kullanıma başlanacak!

Şehirler arası otobüsler için yeni bir düzenleme duyurusu paylaşıldı. Artık otobüslerde araç takip cihazları kullanılacak. Konuyla ilgili yönetmelik yürürlüğe girdi.

Bakanlık tarafından açıklanan yeni karar ile birlikte şehirlerarası otobüslerde takip cihazı bulundurulması zorunluluğu geldi. Karar bugünden itibaren yürürlüğe girecek. İşte konu ile ilgili tüm detaylar…

Otobüsler için yeni karar

Şehirlerarası otobüslerde yeni dönem otobüsler araç takip cihazı takacak. O araç takip cihazı ile birlikte bakanlık araştırın almak hareketlerine görüntüleyecek.

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı yeni bir uygulamayı hayata geçirdi. Alınan karar ile birlikte otobüslere takip cihazı kullanılacak. Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında yürürlüğe giren kanun ile birlikte bu cihazda araçları yerleştirilecek olup bakanlık tarafınca araçların anlık hareketlere görüntülenecek. Konuyla ilgili detaylar paylaşılmaya devam ediliyor. Yapılan röportajlara göre bir araç şoförü dört gün öncesinden sistemin araçlara monte edildiğini paylaştı. Uygulamanın çok yerinde bulunduğunu ifade eden şoförler bakanlığın tüm araçlarının hareketleri anlık olarak takip edebilmesinin son derece mantıklı bir uygulama olduğunu belirtti.

Bakanlık personellerin dinlenme saatlerini denetleyecek

Bakanlık yapmış olduğu uygulama ile birlikte araçlara takip cihazı ekleyeceğini paylaşmıştı. Bu takip cihazları ile birlikte personellerin çalışma, dinlenme ve trafikte ne kadar hız ile ilerledikleri gibi bilgilere erişim sağlanabilecek. Sistem ile birlikte hız sınırları, yolcu indirme bindirme süreleri gibi diğer faaliyetlerde denetlenmiş olacak. En önemli nokta ise can güvenliği olarak dikkat çekiyor. Bu sistemin son derece önemli olduğu vurgulandı.

Dört gün önce kullanılmaya başlandı

Yapılan röportajlar dahilinde dört gün önce araçları monte edilen takip cihazları ile ilgili şoförler görüşlerini paylaştı. Yapılan uygulamanın yerinde olduğunu paylaşan şoförler bu uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi. Bakanlığın yaptığı bu çalışmanın önemi vurgulandı. Araçların artık nerede ve ne kadar hızla ilerlediği kontrol edilebilecek.

Bakanlığın başlatmış olduğum takip cihazı uygulaması Türkiye’deki tüm bir şeyler arası otomobilleri ilgilendiriyor. Her bir araca bu takip cihazı yerleştirilecek. Bu şekilde trafikte yüksek seviyeli güvenlik sağlanacak.

 

 

 

Exit mobile version