Gündem

Şehirlerarası seyahat edecek olanlar dikkat: Yeni karar alındı!

Şehirlerarası seyahat etmek isteyenleri etkileyebilecek bir gelişme yaşandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı TCDD Taşımacılık AŞ tarafından ek sefer kararı alındı. Yapılan açıklamalara göre, Ankara-İstanbul (Söğütlüçeşme) ve Konya-İstanbul (Söğütlüçeşme) arasında ek yüksek hızlı tren (YHT) seferleri yapacak.

Türkiye’de bu sene Kurban Bayramı sokağa çıkma kısıtlaması alınmadan kutlanıyor. Bu nedenle şehirlerarası seyahat planı yapanlara haber Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan geldi.

Gelen haberlere göre, Ankara-İstanbul (Söğütlüçeşme) ve Konya-İstanbul (Söğütlüçeşme) arasında ilave YHT seferleri konuldu. Böylece bayram boyunca yaklaşık 11 kişilik ek sefer yapılmış olacak. Bayram seferleri hakkında açıklamada bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Yolcular YHT’ye de yeniden rağbet göstermeye başladılar. O nedenle seferlerimizi artırdık. İnşallah Kurban Bayramı’nda da tren konforu keyfini vatandaşlarımıza hissettirmek için arkadaşlarımızla yoğun bir çaba sarf ediyoruz.”demişti.

Ek sefer saatleri

Bugün Ankara’dan 14.40 ve 19.30’da, Konya’dan 15.45’te, 23-25 Temmuz’da ise Ankara-İstanbul (Söğütlüçeşme) arasında karşılıklı işleyecek YHT’ler, Ankara’dan 14.40 ve 19.30, İstanbul’dan (Söğütlüçeşme) 07.00 ve 12.00 ek seferler hareket edecek. Konya-İstanbul (Söğütlüçeşme) seferinde ise yüksek hızlı tren, Konya’dan 15.45’te, İstanbul’dan (Söğütlüçeşme) ise 15.35’te hareket edecek.