Gündem

Şehit pilotla ilgili kahreden detay! 20 gün sonra düğünü vardı

Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki helikopter kazasında şehit olan Pilot Emniyet Amiri Cemil Gülen’in (33) ailesi, acı haberle sarsıldı. Gülen’in babası Mehmet Gülen, oğlunun nişan hazırlıklarını yaparken yaşanan trajik olayı paylaştı. Şehit pilotun babası, Ankara’da düzenlenecek olan cenaze töreninin ardından oğlunun Karşıyaka Polis Şehitliği’nde defnedileceğini belirtti.

Baba Gülen, oğlunun mesleki geçmişini anlatırken, 2011 yılında Polis Akademisi’nden mezun olduğunu ve 8 yıldır pilot olarak görev yaptığını ifade etti. Şehit pilotun aynı zamanda pilot eğitmeni olduğunu ve öğrencilere de eğitim verdiğini söyledi. Acı haberi aldıklarında oğullarıyla nişan hazırlıklarını yapmış olduklarını ve bu durumun kendilerini derinden sarstığını dile getirdi.

Baba Gülen, geçmişte yaşadıkları trajik olayları da hatırlatarak, oğlunun Ankara gar saldırısı ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananları anlattı. Ankara gar patlaması sırasında oğlunu arayarak sesini duymak için iletişim kurduklarını ve 15 Temmuz’da ise oğlunun cesur bir duruş sergileyerek kendisini korumaya çalıştığını anlattı.

Şehit pilotun babası, duygu dolu anılarıyla oğlunun hizmetteki fedakarlıklarını vurgulayarak, yaşanan acı olayın ailelerini derinden etkilediğini ifade etti. Şehit Emniyet Amiri Cemil Gülen’in vatanı için gösterdiği özverili hizmetin altını çizdi ve oğlunun hatıralarının daima yaşayacağını belirtti

Ailenin acı kaybı, Türk bayraklarıyla donatılan sokağa kurulan taziye çadırında ve helikopter kazasının meydana geldiği bölgede yakınları ve vatandaşlar tarafından da paylaşıldı.