EkonomiGündem

Sel felaketinden etkilenen ailelere para verilecek: Maddi yardım duyurusu yapıldı!

İstanbul’da dün meydana gelen sel felaketinde can kayıpları yaşandı. İstanbul’daki sel felaketinden etkilenen vatandaşlar maddi yardım yapılacağı bildirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, selden etkilenen ailelere toplam 15 bin TL yardım gerçekleşeceğini belirtti.

İstanbul’da selden etkilenen ailelere yardım yapılacak. Yapılan açıklamaya göre, selden etkilenen ailelere 15 bin TL yardım verilecek. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da sel ve su baskınlarından etkilenen ailelere, hane başına toplam 15 bin lira yardım ödemesi yapılacağını açıkladı. Buna göre, 10 bin TL AFAD, 5 bin TL de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek.

Para yardımı yapılacak

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İstanbul’da, Valiliğimiz koordinasyonunda kaymakamlarımız tarafından sel ve su baskınlarından olumsuz etkilenen yerlerin zarar tespit çalışmaları başladı. İlk etapta sel ve su baskınlarından etkilenen ailelerimize hane başına; AFAD’dan 10 bin TL, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 5 bin TL olmak üzere toplam 15 bin lira yardım ödemesi yapılacaktır. Rabbim her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun” ifadelerini kullandı.

15 bin TL yardım yapılacak

Sel felaketinde yeni gelişme yaşandı. Selden etkilenen vatandaşlar maddi yardım alabilecek. AFAD tarafından 10.000 TL, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 5.000 TL yardım ödemesi yapılacak.

Sel yardımı başvurusu nasıl yapılır?

Ancak başvuru şartları ve nereden yapılacağına ilişkin bir açıklama bulunmuyor. Destek ödemelerinin zarar tespit çalışmalarının sona ermesinin ardından netlik kazanması bekleniyor.

Vali Yerlikaya’dan sel felaketiyle ilgili açıklama

“Akşam saat 21.00 sıralarında Arnavutköy, Başakşehir, Sultangazi, Küçükçemece ve Eyüpsultan’ın bir kısmında metrekareye 125 kilogram yağmur yağdı. Bu kısa zamanda bu kadar büyük miktarda yağmur, maalesef derelerin de taşması sonucunda iş yerleri ve evlerin bodrumlarında su baskınlarına sebep oldu. Biri yabancı uyruklu olmak üzere Başakşehir ve Küçükçekmece’de iki kişi hayatını kaybetti. Biz başsağlığı diliyoruz. 5 yaralımız var. Az önce son durumlarını sorduk. Hayati tehlikelerinin olmadığını 3’ünün taburcu olduğunu, diğerlerinin yatarak tedavi olduğunu söylediler. Arnavutköy ilçemizde belediye başkanımız 291 konutun su baskınından etkilendiği şu ana kadar yüzde 70’ini tahliye ettiklerini söyledi. Başakşehir’de belediye başkanımız ile görüştük. 650 iş yeri ve 131 evin su baskınından etkilendiğini söyledik. Küçükçekmece’de 98 konut ve 10 iş yerinin, Sultangazi 10 konut, Eyüpsultan’da ise 30 konutun su basmasından olumuz etkilendiği söylendi. Valiliğimizin koordinasyonunda tüm ekiplerle suları boşaltama işlemleri devam ediyor. Sabah valiliğimizi koordinasyonuda zarar tespiti çalışmalarına başlanacak. Şu an için 112’ye gelen tüm çağrıların her birini cevaplandırıyoruz. Kalacak yerle ilgili bir müracaat şu ana kadar olmadı. İstanbullu hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum” ifadelerini kullandı.